Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Jeanette Steijer
Jeanette Steijer

Jeanette Steijer är dietist med expertis inom mat och hälsa. Här bloggar hon om bra mat för dig som vill äta sunt och hålla formen.

Matlåda, storkok Bild: Jeanette Steijer/Johnér

Så mycket sparar du med matlåda

Publicerat: 2015-10-26   |  Jeanette Steijer

Nämnde i tisdagens inlägg när vi pratade om hushållsekonomi att jag har en ung vännina som är expert på matlådor. Hon lagar varje söndag till hela veckan och då i stort sett alla måltider – så då kan det se ut som på bilden till vänster!

Min kompis tränar väääldigt mycket och är noga med vad hon stoppar i sig. Fördelarna med hennes metod är ju att det inte blir något spill när hon handlar utan allt lagas upp på söndagen. Hon vet exakt vad hon stoppar i munnen och handlar och lagar det mesta en gång i veckan. Hon tipsade om att även om man inte vill gå ”all in” som hon gör så kan en bra idé vara att förbereda veckans grönsaker som ska tillagas genom att skala, hacka osv. och lägga i zip-påsar eller lådor så det är lätt att tillaga till kvällens middagar.

Bodil Hallin, familjeekonom som var med i tisdagens program har också en fin uträkning som kanske kan inspirera till fler matlådor:

– Jag brukar räkna med att man sparar ihop ungefär 50 kronor per dag på matlåda. En lunch ute kostar ungefär 75 kronor, och för 25 kronor kan man få en vettig matlåda, säger Bodil.

Så om man arbetar ca 46 veckor om året, fem dagar i veckan så innebär det i slutändan att man sparar över 11 000 kronor om året på att laga sin egen lunch – varje dag!

Så har du tid och möjlighet laga gärna på söndagen i lugn och ro till veckans lunchlådor eller laga alltid extra när du lagar middagar under veckan till matlåda nästa dag.

11 000 riksdaler….:-)

Må gott!