Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Jeanette Steijer
Jeanette Steijer

Jeanette Steijer är dietist med expertis inom mat och hälsa. Här bloggar hon om bra mat för dig som vill äta sunt och hålla formen.

Vinterlandskap Bild: Pixabay.com

Ta med julmaten på utflykt

Publicerat: 2015-12-24   |  Jeanette Steijer

Först och främst en riktigt God Jul till dig som läser detta. Hoppas du firar den precis så som du vill med nära och kära eller i självvald enskildhet – eller kanske lite av båda. Hoppas att du kan koppla av och njuta av ledighet och släppa lite krav och måsten.

Ett tips jag gärna vill dela med mig av är att under juldagarna klä på sig det skönaste, tillräckligt varma kläderna du har och vara ute i naturen! Kom ut och andas in frisk luft, bli lite svettig med rask gång, bestig en kulle till finaste utsiktstället eller lek med barnen i skogen. Varför inte flytta ut en av julmåltiderna till vacker natur nära dig och njuta av omgivningarna?

Packa ryggsäcken med goda mackor gjorda på rester av julmaten. Det kanske finns skinka, köttbullar eller lax kvar och av det kan du göra världens godaste wraps:

Julens restwraps:

  • Ta ett tortillabröd, bred på lite senap eller färskost, lägg på några salladsblad för saftighet och vad du har kvar av t.ex. grönkåls-, rödkåls- eller rödbetssallad.
  • Variera sedan med lax, halva köttbullar, skinkskivor eller annat du gillar. Detta kan förstås varieras i det oändliga. Har du lite pepparotsvisp kan det smaka extra gott till laxen eller kanske en liten rest av gravlaxsåsen.
  • Vik ihop till en wrap och packa in i folie eller ännu smartare använd ett melittafilter som min kollega tipsat om tidigare till varje wrap så har du droppfångare.

Lite varmt i termosen och off you go!

Riktigt God Jul!