Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Jeanette Steijer
Jeanette Steijer

Jeanette Steijer är dietist med expertis inom mat och hälsa. Här bloggar hon om bra mat för dig som vill äta sunt och hålla formen.

Vågen Bild: Jeanette steijer

Vågen -inte alltid den bästa vännen?

Publicerat: 2015-06-05   |  Jeanette Steijer

I mitt arbete som dietist träffar jag ofta människor som har övervikt eller fetma och önskar gå ned i vikt. Det finns många sätt att göra detta på och det är viktigt att hitta ett sött som passar just den personen. Denna fredag måste jag dela med mig av en liten solskenshistoria om en patient jag träffar regelbundet. Som hon kämpar på!! Hon har sedan i februari arbetat hårt på detta och nu äntligen kommit under 100 kg strecket. Hennes startvikt var 115 kg så på 4 månader har det tickat ner 3-4 kg i månaden. Vad gör hon då? Ja, något av det första mina patienter får börja med är att registrera vad de äter i en dagbok – helst i en app som räknar ut kalorier (tack och lov för den moderna teknologin).

Denna kartläggning av matvanor är så värdefull för alla som vill förändra beteende omkring mat. Om man ska nå ett mål på en karta så måste man först veta hur det ser ut just där man står för att veta vilken väg man ska gå. Ofta blir detta moment en sådan ögonöppnare att man börjar gå ned i vikt redan där.  Sedan handlar det om att lägga sig på en kalorinivå varje dag som gör att du börjar gå ned i vikt men ändå står ut. När man registrerar varje dag börjar man lära sig vad man ska välja för att få mest mättnad per kalori. Det blir en läroprocess och omprogrammering av tidigare val av mat.  Ganska snabbt inser man (inte helt oväntat) att grönsaker, magra mejeriprodukter och proteiner är bra val.

I studier har man sett att ett par av succéfaktorerna till viktnedgång och att lyckas hålla vikten är att föra dagbok och väga sig regelbundet. Min patient har nu nått halvvägs till hennes målvikt och är såå beslutsam att fortsätta. Jag vet att hon kommer att lyckas och till er som kämpar med detta där ute – ge inte upp!

Må gott!