Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Leila Söderholm vardagspuls blogg
Leila Söderholm

Leila Söderholm är hälsoinspiratör och personlig tränare. Här bjuder hon på sina bästa knep för att få in träning i vardagen.

Leila och familjen Vahlberg Bild: Leila Söderholm

Armhävningar, sit-ups, järgarvila – och ett step-test

Publicerat: 2015-09-07   |  Leila Söderholm

Vår hälsofamilj från Mjölby består av Caroline (Carro) 39 år, Joakim (Jocke) 46 år och Saga 11 år.
Familjen bor i Mjölby i ett mysigt hus med stor trädgård, Carro har sin nystartade verksamhet i källaren (och bloggar om hälsoresan här på vardagspuls.se).
 
När Carro såg att vi sökte en familj så kände hon att det var precis vad de behövde för att komma igång tillsammans alla tre. Att ha ett gemensamt mål svetsar samman familjen ännu mer och om målet är bättre hälsa, bättre kondition och bättre matvanor så är det viktigt att alla är med på tåget.
 
Carro rör på sig mycket eftersom familjen har två hundar som behöver komma ut och få motion. Däremot så behöver hon öka sin kondition, bli starkare och tappa vikt för att må bättre.
När Carro har försökt sig på att springa så upplever hon att hon kommer 100 meter, sen måste hon stanna för att flåsa som värsta djuret. På Carros önskelista ligger bl a att kunna springa men för att komma dit så börjar vi med att träna upp styrka och kondition.
 
Leila visar. Jocke ser skeptisk ut.Jocke har ingen övervikt men känner sig svagare och har tappat sin träning helt. Jocke har (enligt Carro) en tendens att ta i för mycket så att hans träningsambitioner oftast stoppas av olika skador.
 
Saga dansar en gång per vecka och älskar sin dans, hela familjen kommer att må bra av att röra sig tillsammans och förbättra sina matvanor samt byta ut socker och annat lätt
 
När jag träffade familjen i Mjölby så hade de redan träffat vår dietist Sofia Antonsson som gett dem inspiration och förslag till nya matvanor. Min uppgift är att alltid säkerställa vad de vill åstadkomma för förändringar i livet och framför allt varför de vill göra den förändringen. Carro fick i uppgift skriva upp sina tre största varför och återkomma till dem varje gång det känns tungt eller motigt.
 
Familjen (Carro & Jocke) fick göra ett steptest för att se hur deras konditionsvärde ser ut. Steptest är ett enkelt test som alla kan göra hemma med hjälp av ett trappsteg eller en stepbräda. Testet ger en bra indikation på skillnaden på din kondition när du startar en förändring och när det gått en tid och du gör testet igen. Carro och Jocke kommer att testas igen i December för att se hur värdet förändrats.

Här hittar du step-testet om du vill göra det själv
 
Vi gjorde också olika styrketester:
Armhävningar: Max antal (så många man orkar med rätt teknik) med bröstet nära marken.
Situps med händerna på låren: Max antal.
Jägarvila: Max tid.
 
Familjen har fått träningsprogram av mig och är i full gång, det går jättebra.
Ikväll träffas vi i studion och då har de varit igång i 2  veckor.