Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Leila Söderholm vardagspuls blogg
Leila Söderholm

Leila Söderholm är hälsoinspiratör och personlig tränare. Här bjuder hon på sina bästa knep för att få in träning i vardagen.

Leila gör två olika övningar, för att bättre hantera stomipåsen Bild: Fanny Oldenburg

Vilken tur att hjärnan är så lättlurad

Publicerat: 2016-02-15   |  Leila Söderholm

Det var något fel på min stomi så den lossnade hela tiden vilket gjorde att jag blev fånge i min egen kropp. Jag kunde inte röra mig. Min urinblåsa hade skadats under operationen så jag var tvungen att lära mig att föra in en kateter i urinröret och tappa mig själv var 3:e timme. 

Trots att jag nu visste att jag hade mycket bättre odds att överleva så var det en tung period då jag inte kunde röra mig alls. Jag var fast i en fåtölj i mitt vardagsrum och kunde knappt krama mina barn ordentligt. Är man som jag van att springa omkring i skogen och använda kroppen så kunde det i perioder kännas extremt tungt. Vilken tur att jag hade koll på hur lättlurad hjärnan är. Jag talade om för hjärnan att allt var som vanligt och så fingerdansade jag så att hjärnan trodde att jag var på dansgolvet och då fick jag hormonpåslag som gjorde mig glad och pigg. 

Jag satte upp mål som att gå till brevlådan, att ställa mig upp och sätta mig ner 50 gånger på en dag, att lyfta mina armar rakt ut åt sidorna 50 gånger och att dra en handduk bakom nacken 50 gånger. Fantastiskt vilket resultat jag fick av det. Trots att jag var väldigt dålig så fick jag ny energi. 

Under 2 år så opererades jag 4 gånger, jag hade stomi i 2 omgångar, min tarm brast och jag var tvungen att ta bort livmoder och äggstockar eftersom de blev skadade. Trots detta så kändes allt ändå positivt, jag fick ju leva. Jag kände också att jag satt i förarsätet, jag gjorde planer och satte upp mål och visste hela tiden vad jag strävade efter. Att bara vara sjuk vägrade jag även om det kroppsligt inte gick att vara annat ibland. 

Nu har det gått 2½ år sedan min sista operation och jag hoppas att allt håller så jag slipper fler ingrepp. 

Att ha en stark kropp och en hjärna som är van att kämpa har varit avgörande för mitt tillfrisknande. Jag vet hur det känns att streta i motvind och kämpa vidare trots att kroppen säger nej. Det hade jag en enorm nytta av. Jag vet att jag blir pigg av att röra på kroppen även om det inte känns så för stunden. Idag mår jag väldigt bra, även om jag har problem med magen ofta så låter jag det inte påverka mig, jag är bara glad över att jag är här. Jag har ju vunnit högsta vinsten!

1 av 3 får cancer så det påverkar oss alla genom livet på ett eller annat sätt. 

Kramar från Leila!