Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Leila Söderholm vardagspuls blogg
Leila Söderholm

Leila Söderholm är hälsoinspiratör och personlig tränare. Här bjuder hon på sina bästa knep för att få in träning i vardagen.

En bild på en glad Leila i guldiga kläder Bild: Leila Söderholm

Ett jobbigt besked

Publicerat: 2016-02-02   |  Leila Söderholm

Bildtext:Så här kan man se ut när man har cancer och man inte vet om det. 

Du har cancer!

Det är starka ord att höra när man inte har en aning, eller ens misstänker att det kan vara så. Jag som var i toppform, mådde bra, kände mig pigg och stark. 

Strax efter att mitt 3:e barn Lucas föddes så började min mage krångla. Den svullnade när jag ätit och jag fick gå på toaletten oftare. Eftersom jag nyss varit gravid så kopplade jag ihop problemen med graviditeten. Jag ändrad min kost som till stor del bestod av bönor, kål och olika baljväxter, då blev det faktiskt lite bättre. Det kändes inte alarmerande och förloppet var väldigt smygande, så jag var aldrig orolig.

Ett år senare så förvärrades symptomen men eftersom jag kände mig pigg, hade god aptit och var i mitt livs bästa form, så kände jag inte att det var något att kolla upp. Förrän en dag då jag såg blod i toaletten, då ringde jag direkt till en tarmläkaremottagning och bokade en tid.

Jag kände mig positiv och tänkte att det kan inte vara så illa, trots att ordet elakartad cancer känns väldigt illa. Redan dagen därpå fick jag träffa kirurger och röntgas för att se hur det stod till. Det visade sig att det var riktigt illa. Stor tumör och tydliga tecken på spridning i magen och i området runt tumören. Jag hade 50% chans att överleva, jag och min man hamnade i chock.

Vi liknade det vid att ha fått 2 kort på bordet, ett svart och ett rött. Skulle det röda vändas först skulle jag få leva, och om det svarta vändes så skulle jag dö. Det var en obeskrivlig känsla och hela kroppen reagerade som i chock. Det gick inte att äta, jag var röd om kinderna hela dagarna som om jag var för varm och ibland kändes det som om det inte gick att andas.

Hur berättar man för sina tre barn att Mamma kanske kommer att dö? Vi valde att vara väldigt ärliga, jag kände instinktivt att jag ville att de skulle lita på det jag berättade. De ska aldrig behöva tvivla på informationen de får av mig.

Februari är cancermånaden, och därför kommer jag dela med mig av mina egna erfarenheter i en serie inlägg.

Ta hand om er, Leila