Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Leila Söderholm vardagspuls blogg
Leila Söderholm

Leila Söderholm är hälsoinspiratör och personlig tränare. Här bjuder hon på sina bästa knep för att få in träning i vardagen.

Leila påväg in i röntgen Bild: Leila Söderholm

Operationer och behandlingar

Publicerat: 2016-02-08   |  Leila Söderholm

Jag fick veta direkt att jag skulle få stomi, men i min situation så tar man allt, bara man får leva. Innan operationen som skulle avlägsna tumören strålades jag för att krympa tumören, som var sex cm, och göra det svårare för metastaserna (spridningen) att överleva.

Jag ville så gärna vara med och jobba för min överlevnad så jag åt perfekt kost och hade ett mål att ha så bra kondition jag bara kunde till operationsdagen. Det var skönt att ha något att jobba mot när allt såg så mörkt ut!

 

Efter två månader kom operationsdagen och efter åtta timmar vaknade jag med en stomi på tunntarmen. Jag trodde inte att man kunde må så här dåligt, jag kunde inte ens sätta mig upp.Hissade jag upp sjukhussängen så svimmade jag de första dagarna. Den första veckan fick jag gå med gåstol, som är en slags rullator, det var omöjligt att hålla upp kroppen av egen maskin.

När jag fick mitt cancerbesked så tokdansade jag flera gånger om dagen, eftersom jag älskar att dansa till bra musik. Då reagerade min hjärna som om allt var som vanligt och jag kunde känna mig glad.

Nu använde jag samma trick, jag satt och dansade med händerna och fingrarna för att lura min hjärna, och det funkade! Hjärnan kände igen sig och pumpade ut en massa hormoner som gjorde mig pigg och glad. Då kunde jag sätta upp små mål, som att gå runt sängen, eller dra lite i en handduk. Flera gånger per dag gjorde jag samma sak och då orkade jag följa mina mål.

Nu fick jag också det fantastiska beskedet att jag inte hade den spridning de först trott! Helt magiskt.


Vecka efter vecka på sjukhus, men ganska glad ändå för jag lever!

Ta hand om er,
kramar från Leila 

 

MER:

Ett jobbigt besked

Leilas enkla övningar efter operation