Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Leila Söderholm vardagspuls blogg
Leila Söderholm

Leila Söderholm är hälsoinspiratör och personlig tränare. Här bjuder hon på sina bästa knep för att få in träning i vardagen.

Leila och Sofia kramas Bild:

Sofias resa - Del 1

Publicerat: 2015-10-03   |  Leila Söderholm

Hej på er!

Nu ska jag berätta om första gången jag träffade Sofia, då vi började vår resa mot Lidingöloppet! Missade du inlägget om när Sofia sprang Lidingöloppet? Inga problem, du kan läsa det här

I Januari 2015 fick jag nöjet att träffa Sofia Ekblom i Mariefred för första gången. 
Vi i Vardagspuls familjen hade fått den ärofyllda uppgiften att coacha Sofia till att börja träna och ta hand om sin kropp och hälsa på bästa sätt. 

Vi sågs hemma hos Sofia i Mariefred, vi pratade och försökte bena ut vilka mål hon hade och åt vilket håll hon ville. Sofia hade ett väldig tydligt slutmål, hon ville springa Vårruset på 5 km i Maj. Löpning kändes som ett bra mål eftersom det var just det som Sofia kände inte gick alls. Hon kände sig tung, hade svårt att andas och kom bara några 100 meter innan kroppen sa ifrån.

Träning hemma hos Sofia och hennes barn
Träning hemma hos Sofia med hennes Max och Stella. 

Vi gjorde ett enkelt konditionstest, mätte, vägde och kollade status på Sofia. Allt för att kunna följa upp och konkret se vilka framsteg hon skulle göra under vår period tillsammans.

Steptest 1
Prova Steptestet själv hemma! 

Det är ett enkelt konditionstest som du kan göra själv hemma, allt du behöver är en stadig låda eller ett trappsteg

Det är enkelt! Mät höjden på trappsteget och lägg in det i programmet som du får länk till här. Följ rösten och kliv upp med höger fot när rösten säger höger (testet är på danska) följ efter med vänster fot och kliv ned igen. Upp med vänster fot följ efter med höger och ner igen följ röstens rytm och titta också på fötterna i programmet som rör sig i samma takt. Takten ökar för varje gång och på slutet går det riktigt snabbt. När du 4 gånger på raken kommit i otakt och inte hinner med så stoppar du testet. Missar du totalt och inte kommer in i tempot igen så avslutar du också testet. 

Nu kan du titta i tabellen och se hur du ligger till. Du går in på man eller kvinna, följ din ålder och se i var du befinner dig i tabellen. När vi använder tester så gör vi alltid två tester, det första innan vi börjar förändra träningen och jobba med konditionen och det andra för att se vilken förbättring vi har fått efter ca 2-6 månader.

Steptest schema

Gör testet redan nu i helgen, sen är det bara att börja springa! 

Jag önskar er en härlig helg!

Kram Leila