Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Annika Strömberg arla
Mamma-bloggen

Namn: Annika Strömberg
Familj: Man, 4-årig dotter och nyfödd son
Ålder: 41 år

Vill du ställa en fråga direkt till Annika? 
Då går det bra att mejla till annika@vardagspuls.se
Svaret publiceras sedan här i bloggen – och givetvis är du som frågeställare anonym.

Vad gör du till vardags? Jobbar med hälsofrågor på Arla.  

Tittar på: Mest på Barnkanalen just nu. Fåret Shaun är min favorit.   

Lyssnar på: Musik som går att sjunga med i, som Marit Bergman

Vanligaste vardagsmiddagen: Pasta och falafel med yoghurtsås och morötter.

Får positivt hög puls i vardagen av: Ultraljud, så fantastiskt att kunna se att allt ser bra ut och at bebisen växer som det ska!

Får negativt hög puls i vardagen av: Gå i trappor. 

Hur har jag förberett mig: Inte på något särskilt sätt. 

Om din mamma skulle beskriva dig, hur skulle hon göra det? Envis, klok och duktig. Hon är helt opartisk!

Vilket är ditt bästa vänta-barn-tips? Ät ordentligt och drick gärna mjölk till maten. 

Vad slinker alltid ner när du handlar? Ost, kvarg och kanske lite nötter.

När jag ska lyxa till det: Går jag gärna ut och äter. 

Om jag var folkhälsominister: Skulle jag se till att hemkunskap och idrott får utökad tid och mer resurser. 

Tanken är att den här bloggen ska handla om livet efter förlossningen. Om barn, mat till barn och mat till nyblivna mammor. Jag är inte dietist och inte utbildad i att ge råd till andra, men jag kan en hel del om mat, näringslära och vikten av att äta bra för att må bra genom min utbildning och mitt jobb.

Amning - inte godkänd Bild: Annika Strömberg

Amning - underkänt av BVC!

Publicerat: 2015-07-31   |  Mamma-bloggen

Jag var lite för snabb med att ropa hej i mitt förra inlägg. Jag tyckte det funkade så bra med amningen men tji fick jag. Idag var det en sköterska från BVC på hembesök och ställde sina 20 frågor om hur det går med det ena och det andra. Så jag berättade att det går bra och att han ammar ofta på kvällen typ var 30-60 minut och inte så ofta övrig tid, sover 3-4 timmar i sträck, ammar länge på natten. Men också att det gör lite ont när han ammar och så fick jag några tips. "De ska ligga så de måste sträcka på halsen för att nå. Så kan du dra ner hakan med ett finger så han gapar större..."

Sen kom vågen fram och det visade sig att han inte alls hade tagit in sin förlorade vikt (som vi trodde) utan han hade tappat ytterligare 80 gram! Inte bra, inte bra. "Jaha... Du måste amma oftare. Varannan timme på dagtid. Och se till att han får rätt grepp. Han kanske suger och suger utan att få i sig så mycket... " "Och så får ni komma om 4 dagar och väga igen."

Hur är det möjligt? Han har verkat så nöjd och rör sig jättemycket när han är vaken. Sen är man ju i och för sig så sjukt nöjd själv när han sover i långa perioder, speciellt på natten, men även att få laga och äta lunch ostört, eller i alla fall bara med en trotsig 4-åring – det är ju fantastiskt.

Så idag känns det tungt. Hela ansvaret för att lyckas eller misslyckas med amningen är ju mammans ansvar på något sätt. Min man fick inga tips om vad han skulle göra för att underlätta det hela. Inget "det är viktigt att du tar hand om hemmet och storasyster så att din fru känner att hon kan sitta i sin fåtölj en halvtimme varannan timme hela dagen. " va? Nåt tips hade han väl kunnat få...

 

Och som vanligt, lyckas man så är det inte direkt någon jubelkör, men går det inte som det ska då är det många saker till som man som mamma ska tänka på. Jag önskar mig återigen två extra armar; varför har inte evolutionen löst det? Två extra armar som växer ut när barnet föds och tillbakabildas efter ett år? Eller så här 2015 kanske varje mamma kan få en robot som står bredvid och håller i de fäktande armarna och håller huvudet på rätt plats så kan jag hålla i resten av kroppen och ha ett finger till övers för att dra ner hakan.