Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Annika Strömberg arla
Mamma-bloggen

Namn: Annika Strömberg
Familj: Man, 4-årig dotter och nyfödd son
Ålder: 41 år

Vill du ställa en fråga direkt till Annika? 
Då går det bra att mejla till annika@vardagspuls.se
Svaret publiceras sedan här i bloggen – och givetvis är du som frågeställare anonym.

Vad gör du till vardags? Jobbar med hälsofrågor på Arla.  

Tittar på: Mest på Barnkanalen just nu. Fåret Shaun är min favorit.   

Lyssnar på: Musik som går att sjunga med i, som Marit Bergman

Vanligaste vardagsmiddagen: Pasta och falafel med yoghurtsås och morötter.

Får positivt hög puls i vardagen av: Ultraljud, så fantastiskt att kunna se att allt ser bra ut och at bebisen växer som det ska!

Får negativt hög puls i vardagen av: Gå i trappor. 

Hur har jag förberett mig: Inte på något särskilt sätt. 

Om din mamma skulle beskriva dig, hur skulle hon göra det? Envis, klok och duktig. Hon är helt opartisk!

Vilket är ditt bästa vänta-barn-tips? Ät ordentligt och drick gärna mjölk till maten. 

Vad slinker alltid ner när du handlar? Ost, kvarg och kanske lite nötter.

När jag ska lyxa till det: Går jag gärna ut och äter. 

Om jag var folkhälsominister: Skulle jag se till att hemkunskap och idrott får utökad tid och mer resurser. 

Tanken är att den här bloggen ska handla om livet efter förlossningen. Om barn, mat till barn och mat till nyblivna mammor. Jag är inte dietist och inte utbildad i att ge råd till andra, men jag kan en hel del om mat, näringslära och vikten av att äta bra för att må bra genom min utbildning och mitt jobb.

mobil, bok, tidning, dator och platta vid amning Bild: Annika Strömberg

Vem orkar le mot sin bebis i 10 timmar..?

Publicerat: 2015-10-28   |  Mamma-bloggen

Veckans mammadiskussion har handlat om att man inte ska sitta med mobilen vid amning. Läser eller lyssnar man på mediadebatten låter det som att man hela tiden, vid varje amning, måste titta på sitt barn, annars kommer det inte att knyta an till en.

 

Det känns som att det alltid finns en vilja att skuldbelägga mammor, speciellt nyblivna sådana.
Räknar man ihop amningstiden är det flera timmar per dag, för en del 8-10-12 timmar. Är det ens möjligt att harmoniskt sitta och le mot sitt barn under så lång tid varje dag? Jag klarar i alla fall inte av det.


Jag ammar dessutom:
1) alltid med en sjal över barnet när jag inte är i hemmet
2) ofta med en tröja som hamnar över barnets ögon
3) varje natt flera gånger och somnar i princip varje gång
4) och ofta händer det att jag läser en bok, tidning eller i mobilen, kollar på TV och äter samtidigt som jag ammar.
Och ändå tycker jag att jag har bra kontakt med mitt barn! Jag tittar till då och då (utom när jag sover förstås), det kanske räcker?

 

De första veckorna krävde förstås ett mycket mer koncentrerat ammande för då funkade det ju inte riktigt, men sen? Jag har hellre ögonkontakt med mitt barn vid blöjbyten eller när han vill titta på mig och ”prata med mig”, än när han blundar eller tittar rakt in i mitt bröst och är fullt upptagen med att äta.

 

Genom att göra något annat samtidigt kan jag hålla humöret uppe och förhoppningsvis ändå få en bra anknytning. Det verkar ändå som att det har gått ganska bra med 4-åringen så jag är inte så orolig. 

Tyvärr verkar det, vilket inte är alls ovanligt, som att media har hamnat en bit ifrån intentionen hos dem som larmade från starten.

 

Barnmorskorna på de norska sjukhusen pratade om de första dagarna och inte hela amningsperioden. I den svenska rapporteringen har fokus legat på hela amningsperioden, men i en krönika i Borås Tidning uttalar sig amningsexperten Lina Palmér så bra. Hon ”tycker att det är synd att budskapet förs fram i form av pekpinnar. Hon lägger i stället ett större ansvar på vårdpersonalen att informera de nyblivna föräldrarna om varför det för amningens skull är så viktigt med hud mot hud-kontakt de första timmarna och dygnen efter förlossningen. ”

 

De mammor som kommer efter oss har vuxit upp med ständig uppkoppling. Det kommer inte att funka att säga ”lägg bort mobilen” om det inte finns en stark motivering till varför. Eller så hinner tekniken lösa detta problem med Google glasses eller något annat som vi ännu inte sett!

 

MER:

En snabb titt i mobilen snor mer fokus än du tror