Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Annika Strömberg arla
Mamma-bloggen

Namn: Annika Strömberg
Familj: Man, 4-årig dotter och nyfödd son
Ålder: 41 år

Vill du ställa en fråga direkt till Annika? 
Då går det bra att mejla till annika@vardagspuls.se
Svaret publiceras sedan här i bloggen – och givetvis är du som frågeställare anonym.

Vad gör du till vardags? Jobbar med hälsofrågor på Arla.  

Tittar på: Mest på Barnkanalen just nu. Fåret Shaun är min favorit.   

Lyssnar på: Musik som går att sjunga med i, som Marit Bergman

Vanligaste vardagsmiddagen: Pasta och falafel med yoghurtsås och morötter.

Får positivt hög puls i vardagen av: Ultraljud, så fantastiskt att kunna se att allt ser bra ut och at bebisen växer som det ska!

Får negativt hög puls i vardagen av: Gå i trappor. 

Hur har jag förberett mig: Inte på något särskilt sätt. 

Om din mamma skulle beskriva dig, hur skulle hon göra det? Envis, klok och duktig. Hon är helt opartisk!

Vilket är ditt bästa vänta-barn-tips? Ät ordentligt och drick gärna mjölk till maten. 

Vad slinker alltid ner när du handlar? Ost, kvarg och kanske lite nötter.

När jag ska lyxa till det: Går jag gärna ut och äter. 

Om jag var folkhälsominister: Skulle jag se till att hemkunskap och idrott får utökad tid och mer resurser. 

Tanken är att den här bloggen ska handla om livet efter förlossningen. Om barn, mat till barn och mat till nyblivna mammor. Jag är inte dietist och inte utbildad i att ge råd till andra, men jag kan en hel del om mat, näringslära och vikten av att äta bra för att må bra genom min utbildning och mitt jobb.

Tiger Bild: Annika Strömberg

Kolmården och Bamses värld med liten bebis och barn

Publicerat: 2015-08-15   |  Mamma-bloggen

Vi har mest hållit oss hemma i sommar, men en resa till Kolmården med mina föräldrar och min bror och hans familj blev det i veckan för att fira min pappas 70-årsdag. 6 vuxna och 5 barn; 10, 8, 6, 4 år och Lilleman då, 3 veckor. Ett mycket bra resmål för alla åldrar skulle jag säga, speciellt som vädret var så där alldeles lagom varmt (20-25 grader) och soligt.

Fördelen med Kolmården är att det verkligen är förberett för barn; barnmenyer, barnanpassade lekgrejer för olika åldrar och många toaletter och skötbord. På Bamses värld har alla toaletter skötbord (!) och där finns också ett litet amningsrum.

Nackdelarna för en familj med olika stora barn är att det i t ex Bamses värld inte finns en enda bänk att sitta på, för att vila, amma eller bara vänta på resten av familjen. Då är man hänvisad till restaurangens utebord och får ha telefonkontakt med familjen. Lite trist för mig, men tur att vi var många! Även i andra delar är det väldigt få bänkar för den med trötta ben, utöver just serveringsområdena. Jag har lite svårt att förstå varför. Det är ju inte bara nyblivna mammor som behöver sitta ner då och då?

På vissa visningar t ex sälshowen, får man inte ha vagnen med. Men när läktaren är i direkt solljus och skuggplatserna få så funkar det inte riktigt med en liten bebis. Att parkera vagnen vid barnvagnsparkeringen några hundra meter bort är ju inget alternativ. På andra saker, som linbanan och delfinshowen kan man bära eller ta med bebisen i mjuklift eftersom det är i skugga eller inomhus.

En sak som kan vara bra att tänka på är att halvstora barn, 4-5-åringar antingen behöver ha starka och uthålliga ben eller starka och uthålliga föräldrar som orkar dra en vagn eller bära. Kolmården är stort, med (för barn) långa avstånd och många backar. För oss gick det bra, men det var mycket tack vare de stora idolerna - kusinerna - som hon vill orka och göra samma saker som!

Vad tyckte barnen var bäst då? 10-åringen tyckte linbanan var fantastisk och hann med tre turer på två dagar. 8- och 6-åringen röstade för Sjörövarskeppet som de åkte sex gånger i rad! 4-åringen grät och pratar varje dag om att hon var för liten för att få åka den (längdkravet är 120 cm). 4-åringen älskade däremot Bamses värld och attraktionerna där. Det gjorde alla barnen, liksom Barnens lantgård. De vilda djuren då? Jo, de var fina, roliga och lite spännande t ex med tigrarna som var precis på andra sidan glaset i sitt hägn, men det var inte de som nämndes mest, tyvärr.