Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Annika Strömberg arla
Mamma-bloggen

Namn: Annika Strömberg
Familj: Man, 4-årig dotter och nyfödd son
Ålder: 41 år

Vill du ställa en fråga direkt till Annika? 
Då går det bra att mejla till annika@vardagspuls.se
Svaret publiceras sedan här i bloggen – och givetvis är du som frågeställare anonym.

Vad gör du till vardags? Jobbar med hälsofrågor på Arla.  

Tittar på: Mest på Barnkanalen just nu. Fåret Shaun är min favorit.   

Lyssnar på: Musik som går att sjunga med i, som Marit Bergman

Vanligaste vardagsmiddagen: Pasta och falafel med yoghurtsås och morötter.

Får positivt hög puls i vardagen av: Ultraljud, så fantastiskt att kunna se att allt ser bra ut och at bebisen växer som det ska!

Får negativt hög puls i vardagen av: Gå i trappor. 

Hur har jag förberett mig: Inte på något särskilt sätt. 

Om din mamma skulle beskriva dig, hur skulle hon göra det? Envis, klok och duktig. Hon är helt opartisk!

Vilket är ditt bästa vänta-barn-tips? Ät ordentligt och drick gärna mjölk till maten. 

Vad slinker alltid ner när du handlar? Ost, kvarg och kanske lite nötter.

När jag ska lyxa till det: Går jag gärna ut och äter. 

Om jag var folkhälsominister: Skulle jag se till att hemkunskap och idrott får utökad tid och mer resurser. 

Tanken är att den här bloggen ska handla om livet efter förlossningen. Om barn, mat till barn och mat till nyblivna mammor. Jag är inte dietist och inte utbildad i att ge råd till andra, men jag kan en hel del om mat, näringslära och vikten av att äta bra för att må bra genom min utbildning och mitt jobb.

stork Bild: www

Privata BB Stockholm vs det allmänna SÖS

Publicerat: 2015-08-08   |  Mamma-bloggen

Jag fick en fråga om vad jag tyckte om BB Stockholm. Det känns som att man bara hör att "alla" som har varit där har varit sååå nöjda och att man därför känner att man ska välja det privata alternativet framför något av de landstingsägda, alternativt att man känner en sorg för att man inte har möjlighet att välja eller fick komma dit.

För mig kan jag inte säga att det var några direkta positiva fördelar med BB Stockholm gentemot SÖS (Södersjukhuset) där jag var förra gången. Inte så att det var sämre heller, men framförallt är det ju personalen som påverkar omdömet och den var mycket bra på båda ställena. Nu var vi i 5 dagar på SÖS, dessutom över en helgdag, så vi hann avverka många skift med barnmorskor och undersköterskor, men så funkar det ju i all vård och omsorg. Jag skulle dock säga att alla vi mött har varit fantastiska – intresserade, stöttande och otroligt tålmodiga.

Maten var också relativt lika. På SÖS serveras lunch och middag lagad på sjukhuset på vissa tider, medan man på BB Stockholm får micra en låda själv vid lunch- och middagstid. Frukost och fika hämtas i ett fikarum och lite står alltid framme, det är lika på båda ställena. Möjligen att BB Stockholm har fler familjerum, medan man på SÖS inte kan garantera det, speciellt inte till omföderskor. Dock vet jag inte hur de gör med snittade mammor, för det går åt betydligt mer personalresurser till en ensam mamma som inte kan göra något själv än om hon har någon med sig. Det är ju dock svårt att säga att alla pappor/partners ska få en säng när det är mammor som får ligga i något undersökningsrum eller liknande för att det är helt fullt överallt. Det är en svår avvägning!

Om det var något som var sämre med BB Stockholm så var det att man inte fick ta emot besök från någon annan än syskon. Det är ju få syskon som kan ta sig dit för egen maskin så det betyder att mormor och morfar snällt får stå ute i korridoren och vänta tills besöket är över. Där var man inte riktigt lika restriktiv på SÖS utan vi fick ta emot ett par besökare. Väldigt snällt för mig som var mer eller mindre sängbunden hela tiden!

En annan sak vi upplevde som sämre var att de var lite snåla på BB Stockholm. På SÖS låg det blöjor, tvättlappar, bodies och mössor i skötbordet på rummet och det fylldes på när det tog slut. På BB Stockholm delar man visserligen ut en Babybag, men det är ju sponsorfinansierat och betalas inte av vårdenheten. Tur för oss dock eftersom vi inte hade en enda blöja med oss! Men allt vi frågade om, från en extra amningsnapp till ett par kompresser(!) att lägga i behån eftersom brösten droppade, glömdes bort och nämndes aldrig igen. Lite trist! Torra, mjuka tvättlappar hade vi uppskattat. Det är inte kul att torka bort barnbeck från en nyfödings lena rumpa med toapapper eller rivigt handtorkpapper!