Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Annika Strömberg arla
Mamma-bloggen

Namn: Annika Strömberg
Familj: Man, 4-årig dotter och nyfödd son
Ålder: 41 år

Vill du ställa en fråga direkt till Annika? 
Då går det bra att mejla till annika@vardagspuls.se
Svaret publiceras sedan här i bloggen – och givetvis är du som frågeställare anonym.

Vad gör du till vardags? Jobbar med hälsofrågor på Arla.  

Tittar på: Mest på Barnkanalen just nu. Fåret Shaun är min favorit.   

Lyssnar på: Musik som går att sjunga med i, som Marit Bergman

Vanligaste vardagsmiddagen: Pasta och falafel med yoghurtsås och morötter.

Får positivt hög puls i vardagen av: Ultraljud, så fantastiskt att kunna se att allt ser bra ut och at bebisen växer som det ska!

Får negativt hög puls i vardagen av: Gå i trappor. 

Hur har jag förberett mig: Inte på något särskilt sätt. 

Om din mamma skulle beskriva dig, hur skulle hon göra det? Envis, klok och duktig. Hon är helt opartisk!

Vilket är ditt bästa vänta-barn-tips? Ät ordentligt och drick gärna mjölk till maten. 

Vad slinker alltid ner när du handlar? Ost, kvarg och kanske lite nötter.

När jag ska lyxa till det: Går jag gärna ut och äter. 

Om jag var folkhälsominister: Skulle jag se till att hemkunskap och idrott får utökad tid och mer resurser. 

Tanken är att den här bloggen ska handla om livet efter förlossningen. Om barn, mat till barn och mat till nyblivna mammor. Jag är inte dietist och inte utbildad i att ge råd till andra, men jag kan en hel del om mat, näringslära och vikten av att äta bra för att må bra genom min utbildning och mitt jobb.

potta Bild: Annika Strömberg

Så funkar potträning för en 3 månaders bebis

Publicerat: 2015-11-08   |  Mamma-bloggen

Har du också funderat på hur det ska funka med att börja potträna vid 10 månader som BVC nu ska propagera för? Jag tyckte att det lät onödigt tidigt när jag först hörde talas om det, men efter att ha sett Vardagspuls den 21 oktober när psykologen Louise Hallin och mamman Clara Stenström Kyobe diskuterade blöjfria bebisar och babypottning blev jag inspirerad.

 

Nu får jag väl börja med att säga att det inte är någon riktig potträning vid 3 månader. Det är ingen potta inblandad alls. Det handlar mer om att ens lilla spädis får träna på att kissa och bajsa i toaletten, genom att bli hålld över den. I Vardagspuls berättade Clara om att hon har fått alla sina tre barn blöjfria vid drygt 1 års ålder genom att börja med rutinpottning tidigt, barn nummer 3 redan på BB(!) och Louise Hallin pratade om att barn egentligen inte vill bajsa i sängen, vagnen eller sin stol men gör det till slut för att de inte kan hålla sig längre.

 

Och man vill ju det bästa för sitt barn, eller hur? Klart att lillkillen ska få prova toaletten! Nästa morgon höll jag honom i ”grodgreppet” över toan så fort han hade vaknat. Noll resultat. Men jag kanske gjorde fel? Jag läste på lite mer på hemsidan Blöjfri bebis och jag frågade också på BVC samma eftermiddag när jag ändå var där. Och BVC-sköterskan var väldigt positiv; ”Jo, det är bra att göra så, just så där på morgonen och efter maten”.

 

Så kom höstlovet och en vecka hemma hos mina föräldrar. Med mer hjälp med det stora barnet och inga tider att passa fanns det med mer tid att försöka och wow – det funkar! Min 3 månader gamla son tar i när han hålls över toan. Han fattar! Vissa dagar har han sluppit bajsblöjor helt, andra dagar funkar det så där. Kissar gör han både i toaletten och i blöjan. Det verkar vara ett mer konstant flöde på det så det är omöjligt att tajma.

 

Min rutin är att hålla honom över toan när han vaknat på morgonen och direkt efter amning dagtid, kanske 5-6 gånger per dag sammanlagt. Min förhoppning är att lära mig när det behövs mest, men än är det bara första på morgonen som alltid funkar. Övriga gånger är det lite varierande resultat men oftast kommer det något.

 

Missade du Vardagspuls när det gick så kolla på inslaget här:

 

 

Jag återkommer med några för- och nackdelar som jag ser med toaträningen, och en statusrapport!