Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Annika Strömberg arla
Mamma-bloggen

Namn: Annika Strömberg
Familj: Man, 4-årig dotter och nyfödd son
Ålder: 41 år

Vill du ställa en fråga direkt till Annika? 
Då går det bra att mejla till annika@vardagspuls.se
Svaret publiceras sedan här i bloggen – och givetvis är du som frågeställare anonym.

Vad gör du till vardags? Jobbar med hälsofrågor på Arla.  

Tittar på: Mest på Barnkanalen just nu. Fåret Shaun är min favorit.   

Lyssnar på: Musik som går att sjunga med i, som Marit Bergman

Vanligaste vardagsmiddagen: Pasta och falafel med yoghurtsås och morötter.

Får positivt hög puls i vardagen av: Ultraljud, så fantastiskt att kunna se att allt ser bra ut och at bebisen växer som det ska!

Får negativt hög puls i vardagen av: Gå i trappor. 

Hur har jag förberett mig: Inte på något särskilt sätt. 

Om din mamma skulle beskriva dig, hur skulle hon göra det? Envis, klok och duktig. Hon är helt opartisk!

Vilket är ditt bästa vänta-barn-tips? Ät ordentligt och drick gärna mjölk till maten. 

Vad slinker alltid ner när du handlar? Ost, kvarg och kanske lite nötter.

När jag ska lyxa till det: Går jag gärna ut och äter. 

Om jag var folkhälsominister: Skulle jag se till att hemkunskap och idrott får utökad tid och mer resurser. 

Tanken är att den här bloggen ska handla om livet efter förlossningen. Om barn, mat till barn och mat till nyblivna mammor. Jag är inte dietist och inte utbildad i att ge råd till andra, men jag kan en hel del om mat, näringslära och vikten av att äta bra för att må bra genom min utbildning och mitt jobb.

varma äpplen med kvarg Bild: Arla

Så gär du världens enklaste (och godaste) mellis-äppelkaka

Publicerat: 2015-10-05   |  Annika Strömberg

Jag har turen att bo i ett hus med en gammal trädgård med fyra uppvuxna äppelträd. Ett av dem ger fantastiska och gigantiska äpplen i massor. Eftersom jag inte gillar att kasta mat så försöker jag inte bara att äta mycket äpplen just nu, jag ger bort äpplen, har gjort äppelmos och petar i äpplen i olika maträtter, men det räcker inte, jag kastar ändå mängder. Och då har vi nästan inte fått några äpplen på de andra tre träden i år...

Ett önskemål för mina mellanmål är att de ska vara snabbfixade och helst inte generera för mycket disk, inte sånt som måste handdiskas i alla fall. När det nu börjar bli svalt ute är det gott med ett varmt mellis också så mikron har fått komma till heders igen.

Hittills har jag provat lite olika varianter:

  • Fyllda varma äpplen mellanmålsstyle; blanda 2 msk mandelmjöl, ½ msk socker och ½ msk smör, tryck ner i ett urkärnat äpple. Kör i mikron i 2-3 min.
  • Ursnabb äppelmelliskaka; skiva ett äpple (eller två om de är små), lägg i en portionsskål, strö över 3 msk havregryn, ½ msk socker och kanel efter behag. Droppa över lite smör- och rapsolja. Kör 2-3 min i mikron.
  • Stekta äpplen med mandelbiskvier, enligt receptet till bilden ovan.
  • Stekta äpplen, men utan mandelbiskvier, till pannkakor.

Jag läste en krönika av Cissi Wallin i Metro. Hon gillar inte kvarg och skrev ironiskt att ”kvarg är latin för 'jag vill egentligen ha glass' ”. Så är det inte för mig. Jag gillar kvarg. Jag är däremot inte så förtjust i glass. Så jag är väldigt glad över att kvargtrenden äntligen har kommit till Sverige och hoppas på att det kommer ännu fler sorter. Till de här mellisarna har jag ätit den nya Kesella dulche de leche. Den är supergod tycker jag, men annan kvarg eller nån yoghurt skulle också passa bra till. Eller glass, om man gillar det.

Dottern vill inte ha varma äpplen av något slag, däremot är hon störtförtjust i den nya mandolinen som skivar ett jätteäpple i ett huj. Sen äter hon glatt äppelskivor i en skål och kvarg eller yoghurt i ett litet glas bredvid. Mandelbiskvier sa hon dock inte nej till och retades sen med sin pappa ”Jag fick äta 15 småkakor idag men nu är de slut!”