Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Annika Strömberg arla
Mamma-bloggen

Namn: Annika Strömberg
Familj: Man, 4-årig dotter och nyfödd son
Ålder: 41 år

Vill du ställa en fråga direkt till Annika? 
Då går det bra att mejla till annika@vardagspuls.se
Svaret publiceras sedan här i bloggen – och givetvis är du som frågeställare anonym.

Vad gör du till vardags? Jobbar med hälsofrågor på Arla.  

Tittar på: Mest på Barnkanalen just nu. Fåret Shaun är min favorit.   

Lyssnar på: Musik som går att sjunga med i, som Marit Bergman

Vanligaste vardagsmiddagen: Pasta och falafel med yoghurtsås och morötter.

Får positivt hög puls i vardagen av: Ultraljud, så fantastiskt att kunna se att allt ser bra ut och at bebisen växer som det ska!

Får negativt hög puls i vardagen av: Gå i trappor. 

Hur har jag förberett mig: Inte på något särskilt sätt. 

Om din mamma skulle beskriva dig, hur skulle hon göra det? Envis, klok och duktig. Hon är helt opartisk!

Vilket är ditt bästa vänta-barn-tips? Ät ordentligt och drick gärna mjölk till maten. 

Vad slinker alltid ner när du handlar? Ost, kvarg och kanske lite nötter.

När jag ska lyxa till det: Går jag gärna ut och äter. 

Om jag var folkhälsominister: Skulle jag se till att hemkunskap och idrott får utökad tid och mer resurser. 

Tanken är att den här bloggen ska handla om livet efter förlossningen. Om barn, mat till barn och mat till nyblivna mammor. Jag är inte dietist och inte utbildad i att ge råd till andra, men jag kan en hel del om mat, näringslära och vikten av att äta bra för att må bra genom min utbildning och mitt jobb.

pizzaslices med egen pizzasallad Bild: Annika Strömberg

Så gör du snabbaste pizzan av köttfärssås, tortillabröd och riven ost

Publicerat: 2016-02-14   |  Mamma-bloggen

I mina senaste blogginlägg har jag berättat om mina goda föresatser för 2016, men så kom den, vabbruari, eller ja, det blir ju bara vanlig februari när man är mammaledig, men förkylning och förkylda barn. Sjuka bebisar är inte kul! Jag tycker så synd om honom när han hostar och hostar och inte förstår varför det gör ont och är svårt att andas. Inte påverkar det sömnen i någon positiv riktning heller. Och får jag inte sova, då faller de andra goda föresatserna lätt i glömska.

 

Men, jag vill ändå passa på att dela med mig av ett snabbt lunchtips av kungen av rester – köttfärssås. Visst kan man äta den igen med pasta, men ibland är det roligare med lite variation. Dessutom finns det kanske fler rester att göra åt? Som tortillabröd och färdigriven ost? Perfekt! Själv brukar jag stoppa överblivna tortillabröd i frysen. Det är ju sällan lönt att ta upp några enstaka ur frysen till tacomiddagen, utan då börjar vi på ett nytt paket. Riven ost brukar jag också stoppa i frysen, om det blir över från en påse. Tillsammans blir de en supersnabb pizza, i stekpannan.

 

Pizza på köttfärssås, tortillabröd och riven ost, steg 1

Min köttfärssås var ganska tjock i konsistensen. Är den inte det så fiska upp köttfärsen och de andra fasta ingredienserna eller låt vätskan rinna av i en sil. Bred ut på tortillabröden och toppa med riven ost, krydda på lite om köttfärssåsen var barnvänligt kryddad och lägg på ett tortillabröd till.

 

 

 

 

VärPizza på köttfärssås, tortillabröd och riven ost, steg 2m i stekpannan på medelhög värme, inget fett behövs. Vänd gärna några gånger, annars är det lätt att det blir bränt under innan osten smält och allt blivit varmt. Det kan behövas två stekspadar eller ett lock/tallrik vid vändning – det är lätt att allt havererar annars

 

 

 

 

Under tiden pizzan gräddades skar jag ner en rejäl klyfta vitkål (typ 200 gram) som jag toppade med en senapsvinägrett. Jag hade färdigblandad men det går också att ta 1 tsk dijonsenap och 1 msk vinäger och vispa i en liten skål med en liten visp och droppvis tillsätta 2-3 msk olivolja, salta och peppra lite.

 

Psst! Det går givetvis att gratinera som en vanlig pizza i ugnen också, men själv tycker jag att det är ett ganska stort energislöseri att dra upp ugnen till 225 grader bara för att köra en pizza.