Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Annika Strömberg arla
Mamma-bloggen

Namn: Annika Strömberg
Familj: Man, 4-årig dotter och nyfödd son
Ålder: 41 år

Vill du ställa en fråga direkt till Annika? 
Då går det bra att mejla till annika@vardagspuls.se
Svaret publiceras sedan här i bloggen – och givetvis är du som frågeställare anonym.

Vad gör du till vardags? Jobbar med hälsofrågor på Arla.  

Tittar på: Mest på Barnkanalen just nu. Fåret Shaun är min favorit.   

Lyssnar på: Musik som går att sjunga med i, som Marit Bergman

Vanligaste vardagsmiddagen: Pasta och falafel med yoghurtsås och morötter.

Får positivt hög puls i vardagen av: Ultraljud, så fantastiskt att kunna se att allt ser bra ut och at bebisen växer som det ska!

Får negativt hög puls i vardagen av: Gå i trappor. 

Hur har jag förberett mig: Inte på något särskilt sätt. 

Om din mamma skulle beskriva dig, hur skulle hon göra det? Envis, klok och duktig. Hon är helt opartisk!

Vilket är ditt bästa vänta-barn-tips? Ät ordentligt och drick gärna mjölk till maten. 

Vad slinker alltid ner när du handlar? Ost, kvarg och kanske lite nötter.

När jag ska lyxa till det: Går jag gärna ut och äter. 

Om jag var folkhälsominister: Skulle jag se till att hemkunskap och idrott får utökad tid och mer resurser. 

Tanken är att den här bloggen ska handla om livet efter förlossningen. Om barn, mat till barn och mat till nyblivna mammor. Jag är inte dietist och inte utbildad i att ge råd till andra, men jag kan en hel del om mat, näringslära och vikten av att äta bra för att må bra genom min utbildning och mitt jobb.

Barnmat Bild: Annika Strömberg

Så här äter min 6 månaders bebis en vanlig dag

Publicerat: 2016-02-23   |  Mamma-bloggen

Det är en svår balans när man ska trappa ner på amningen och öka på med vanlig mat. Och hur mycket behöver en bebis äta egentligen? Själv har jag med båda mina barn upplevt att så fort jag börjat med vanlig mat är det nästan svårt att få in några amningstillfällen. Det går heller inte att hitta någon manual eller fråga på BVC. ”Det kan vara så” verkar vara ett standardsvar.

 

För min son har det alltså varit en ganska snabb upptrappning av vanlig mat och nedtrappning av amning, ungefär från jul och framåt. Redan tidigare, vid 4 månader, fick han börja med provsmakning av mat och sedan vid knappt 5 månader började han med gröt som en långsam introduktion till gluten. Nu blev den inte så långsam som jag tänkt utan jag ökade snabbt på mängden gröt i ett försök att få honom att sova ”hela” natten, som jag berättat om tidigare.

 

En vecka före 6 månaders ålder var han uppe i 1,5 portion gröt varje kväll. Efter ett tips började jag också toppa gröten med först 1 och sedan 2 teskedar rapsolja. Och det har haft effekt! Efter några särskilt jobbiga nätter så testade jag om han kunde somna om utan att amma och se, det gick jättebra. Han får fortfarande samma jätteportion varje kväll. Jag ska inte säga att han sover superbra, men jag kan få ett pass på 4 timmar i sträck i alla fall och några kortare sovpass. Det verkar jag få nöja mig med ett tag till.

 

Vid lunchtid fick han små smakprover eller liknande från 4 månader och efter alla helgerna (ca 5 ½ månad) började han få mer mat till lunch, antingen från burk eller någon hemfixad puré. Från 6 månader har han också fått en portion gröt till frukost.

 

Nu vid drygt 6 månaders ålder ser hans matschema ut ungefär så här:

 

Klockan:

   7  amning

   8  en portion gröt

  12  mat, ½-1 burk eller motsvarande hemlagat

  15  frukt eller fruktpuré

  17  amning

  19  1,5 portion gröt + 2 tsk rapsolja

 

Nu låter det väldigt exakt, men vissa dagar sover han bara mellan 9 och 10 och då jag ger frukt på förmiddagen. Sedan kanske han somnar halv 12 och sover till 15, då får han ta lunchen då. Det blir helt enkelt lite olika. Tiderna varierar också lite från dag till dag. Amning ger ingen direkt mättnad men han blir jätteglad varje gång och supernöjd efteråt så det är väl bara att hålla på ett tag till.