Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Annika Strömberg arla
Mamma-bloggen

Namn: Annika Strömberg
Familj: Man, 4-årig dotter och nyfödd son
Ålder: 41 år

Vill du ställa en fråga direkt till Annika? 
Då går det bra att mejla till annika@vardagspuls.se
Svaret publiceras sedan här i bloggen – och givetvis är du som frågeställare anonym.

Vad gör du till vardags? Jobbar med hälsofrågor på Arla.  

Tittar på: Mest på Barnkanalen just nu. Fåret Shaun är min favorit.   

Lyssnar på: Musik som går att sjunga med i, som Marit Bergman

Vanligaste vardagsmiddagen: Pasta och falafel med yoghurtsås och morötter.

Får positivt hög puls i vardagen av: Ultraljud, så fantastiskt att kunna se att allt ser bra ut och at bebisen växer som det ska!

Får negativt hög puls i vardagen av: Gå i trappor. 

Hur har jag förberett mig: Inte på något särskilt sätt. 

Om din mamma skulle beskriva dig, hur skulle hon göra det? Envis, klok och duktig. Hon är helt opartisk!

Vilket är ditt bästa vänta-barn-tips? Ät ordentligt och drick gärna mjölk till maten. 

Vad slinker alltid ner när du handlar? Ost, kvarg och kanske lite nötter.

När jag ska lyxa till det: Går jag gärna ut och äter. 

Om jag var folkhälsominister: Skulle jag se till att hemkunskap och idrott får utökad tid och mer resurser. 

Tanken är att den här bloggen ska handla om livet efter förlossningen. Om barn, mat till barn och mat till nyblivna mammor. Jag är inte dietist och inte utbildad i att ge råd till andra, men jag kan en hel del om mat, näringslära och vikten av att äta bra för att må bra genom min utbildning och mitt jobb.

Nyfödd son Bild: Annika Strömberg

Så har en son anlänt!

Publicerat: 2015-07-23   |  Mamma-bloggen

Väntan är över! Nu har äntligen min son kommit till världen!

Som jag nämnde tidigare så hade jag en tid för planerat kejsarsnitt på BB Stockholm så det finns ingen förlossningsdramatik att referera. Kejsarsnitt är ju lite speciellt i och med att det är en planerad operation. Man har en tid, kommer dit och blir snabbt upplagd på operationsbordet, får bedövning och “infarter” (för dropp) monterade och så några snabba skalpelldrag senare så är det klart och man ligger där med sitt nyfödda barn på bröstet och bara ler med tårar i ögonen. Fantastiskt!

Sen går det desto långsammare. Magen sys ihop, sen får man vara på "uppvak" ett par timmar tills bedövningen börjar släppa och sen skjuts in på ett rum. Då och då kommer det in nån sköterska och kollar till en, klämmer lite på magen och tar tempen och kollar barnet, men den mesta tiden får man vara ensam med sitt barn. Pappan var förstås också på plats - som tur väl är! Själv lämnade jag inte rummet de två dagar vi fick vara på BB så pappan stod för all markservice. Utan medföljande pappa/partner efter ett kejsarsnitt skulle vårdbehovet öka dramatiskt. Minsta lilla grej måste man ha hjälp med. Ställer de sängbordet 10 cm för långt bort når man inte det. Tappar man nåt är det förlorat, är det larmknappen är det kris. Och ändå får papporna betala en rejäl slant per natt för att vara där...

Igår kväll var det en diskussion i Aktuellt om vården ska sträva efter att få ner antalet kejsarsnitt eller om alla som vill har rätt att få bli snittade. Nu har jag fått kejsarsnitt pga att barnen legat fel, både dottern och sonen, och jag har svårt att tro att jag hade pushat för att få kejsarsnitt första gången om det inte varit nödvändigt. Jag har också blandade känslor för att ha "missat upplevelsen" och av att jag vet att barnen får en bättre start i livet med en vanlig förlossning.

Å andra sidan har båda snitten gått bra för mig och varit relativt smärtfria. Och när jag säger relativt menar jag verkligen det. Senast igår grät jag av att det gör ont så fort jag rör mig. Det har varit jobbigare och gjort mer ont denna gången än den första. Enligt läkaren en kombination av ett svårare snitt då jag varit snittad förut och att vi bara var kvar 2 dagar på sjukhus istället för 5 som första gången. Hemmet är inte riktigt lika anpassat för sjukvård som ett sjukhus är - ingen höj- och sänkbar säng, ingen mat på bricka och en dotter som pockar på uppmärksamheten - men alla Stockholms BB är som vanligt överfulla och man skickas hem snabbt om allt är normalt. I mitt fall med recept på vanliga Alvedon och Ipren, vilket tyvärr då inte riktigt har räckt. Men jag är nöjd med mina förlossningar och kan inte säga att det är fel att välja kejsarsnitt oavsett om man kan välja en vanlig förlossning.

Kanske att informationen om de olika alternativen borde vara tydligare. Det finns för- och nackdelar med båda förlossningssätten och de bör alla bli presenterade för. Kanske är planerade igångsättningsdatum ett sätt; att man själv kan välja dag inom ett rimligt tidsintervall. Det var en av åtgärderna som presenterades i Aktuellt, från Sundsvalls sjukhus. Anledningen skulle bland annat vara att mammorna då känner att de har mer kontroll. Det hade nog jag uppskattat i alla fall.