Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Annika Strömberg arla
Mamma-bloggen

Namn: Annika Strömberg
Familj: Man, 4-årig dotter och nyfödd son
Ålder: 41 år

Vill du ställa en fråga direkt till Annika? 
Då går det bra att mejla till annika@vardagspuls.se
Svaret publiceras sedan här i bloggen – och givetvis är du som frågeställare anonym.

Vad gör du till vardags? Jobbar med hälsofrågor på Arla.  

Tittar på: Mest på Barnkanalen just nu. Fåret Shaun är min favorit.   

Lyssnar på: Musik som går att sjunga med i, som Marit Bergman

Vanligaste vardagsmiddagen: Pasta och falafel med yoghurtsås och morötter.

Får positivt hög puls i vardagen av: Ultraljud, så fantastiskt att kunna se att allt ser bra ut och at bebisen växer som det ska!

Får negativt hög puls i vardagen av: Gå i trappor. 

Hur har jag förberett mig: Inte på något särskilt sätt. 

Om din mamma skulle beskriva dig, hur skulle hon göra det? Envis, klok och duktig. Hon är helt opartisk!

Vilket är ditt bästa vänta-barn-tips? Ät ordentligt och drick gärna mjölk till maten. 

Vad slinker alltid ner när du handlar? Ost, kvarg och kanske lite nötter.

När jag ska lyxa till det: Går jag gärna ut och äter. 

Om jag var folkhälsominister: Skulle jag se till att hemkunskap och idrott får utökad tid och mer resurser. 

Tanken är att den här bloggen ska handla om livet efter förlossningen. Om barn, mat till barn och mat till nyblivna mammor. Jag är inte dietist och inte utbildad i att ge råd till andra, men jag kan en hel del om mat, näringslära och vikten av att äta bra för att må bra genom min utbildning och mitt jobb.

Gröt, arla Bild: Arla Köket

3 veckor kvar. Eller ...?

Publicerat: 2015-06-23   |  Annika Strömberg

Hej och välkommen till min blogg om livet som mamma! Just nu är jag fortfarande i väntans tider. Eller i den tiden när alla möten med vänner och kollegor börjar med kommentarer som ”vad stor du har blivit!” eller ”är det dags nu?”. Själv ser jag inte magen på det sättet. Uppifrån ser den förvisso stor ut, men den har växt konstant sen i november och blir bara lite större varje dag. Däremot är den i vägen!  Det är svårt att komma fram när det är lite trångt utan att bumpa i någon eller något. Min dotter råkar ut för det hela tiden för hon har huvudet precis i maghöjd, men hon tar det med ro - ”Akta bebisen, mamma!”. Det är jobbigare i tunnelbanan eller matkön. Det är inte så kul att bumpa in i okända människor, dessutom gör det lätt ont. 

Eftersom jag är en planerande människa lever jag i tron att mitt barn kommer att födas den dagen det är sagt. Och då är det här ändå barn nummer 2. Blir det tidigare så spricker planen både på jobbet och hemma, men så ska det väl inte behöva bli? Jag kommer ju få ett datum, ett planerat kejsarsnitt pga små kroppsliga fel på mig. Och då blir det den dagen – det har ju läkaren sagt. Och läkare de litar man på! Eller hur?

Maten är ett annat fokus, både för mig och min omgivning. Jag får många kommentarer om mina rejäla lunchtallrikar eller mackor som jag bär med mig. Min filosofi är att äta rejält av vanlig mat och försöka planera in några mellanmål varje dag. Jag är sällan jättehungrig och har inte haft några direkta cravings eller hetsätningssug. Eller jo, en lite craving i början av graviditeten. Då var jag konstant sugen på glutamat- eller umamirik mat; vällagrad ost, stekt svamp och thaimat var det som frestade mest. Men ska man nu ha en craving tycker jag att glutamat var ganska bra, för varken godis, kakor, snacks eller läsk lockade. Det gick också över ganska snabbt.  

Ungefär så här ser min dagsmeny ut:

  • 7 frukost med fil och müsli eller gröt och mjölk
  • 9 kaffe och en leverpastejmacka (med den mest järnrika pastejen jag hittat) på jobbet
  • 12 lunch på jobbet, med rejält med grönsaker och gärna ett glas mjölk till
  • 15 kaffe och en frukt eller macka på eftermiddagen
  • 18 middag hemma, grönsaker och mjölk igen 
  • 21 ofta någon mer macka eller kvarg eller yoghurt.  

Eftersom jag äter leverpastej på alla mackor jag kan så tycker jag att det är bra att dricka mjölk till maten för att komma upp i rekommendationen på kalcium som ju är högre för gravida än för vuxna.  Annars äter jag gärna ostmackor, men det känns som att leverpastej är det enklaste sättet att få i sig mycket järn, utspritt över dagen, varje dag.  

Jag kanske ska nämna att jag inte är dietist. Jag är alltså inte utbildad i att ge råd till andra. Däremot kan jag mycket om mat, näringslära och vikten av att äta bra för att må bra genom min utbildning och mitt jobb.