Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Sofia Ekblom
Sofia gör en klassiker

Namn: Sofia Ekblom 
Familj: Gift med Jörgen, tre barn – Tuva 11 år, Max 9 år, Stella 5 år
Ålder:  35 år

I första säsongen av Vardagspuls, fick Sofia Ekblom hjälp att komma igång med bra mat och träning. Det hela avslutades med att Sofia sprang vårruset – helt otänkbart bara några månader tidigare. Nu har Sofia fått blodad tand och ska göra en tjejklassiker. Följ hennes resa här i bloggen!

Gör till vardags: Driver en egen redovisningsbyrå.
Tittar på: TV-serier i sträck. När jag väl tittar vill jag se många avsnitt i följd. Har äntligen hittat till True Detective så just nu är jag fast i Louisiana
Lyssnar på: Är en succer för 90-tals pop. Musik som man blir glad av och gärna med löjligt enkla texter.
Vanligaste vardagsmiddagen: Varannan vecka ett ihop-plock av det som finns i kylen och varannan vecka en hemkörd matkasse. Skönt när någon annan tänker ut en hälsosam matsedel och kör hem matvarorna.
Får positivt hög puls i vardagen av: En lång skön galopptur på hästryggen
Får negativt hög puls i vardagen av: När jag har varit en tidsoptimist och inser att timmarna inte räcker till för det jag vill göra och det jag vill leverera .

Fortfarande tungt och tråkigt att springa

Publicerat: 2015-08-05   |  Sofia gör en klassiker

Jag fick frågan om det är något speciellt jag behöver träna extra på inför de olika loppen. Låt mig tänka efter:

Lidingöloppet. Löpning är inte min starka sida och jag tycker faktiskt att det fortfarande är både tungt och ganska tråkigt (framförallt för att det är så tungt). Jag hade gärna avslutat min klassiker med löpningen men det blev tydligen inte lika bra TV… Och så var det det där med alla backar men det blir ett kapitel för sig.

Vasaloppet. Hur svårt kan det vara? 3 mil är väl inte särskilt långt, eller det kanske det är… Gulp! Det knepiga här är att jag knappt har stått på ett par längdskidor sedan jag gick i grundskolan men jag vann faktiskt Barnens Vasalopp en gång när jag var 6 år och gick på dagis så jag antar att det är som att cykla – har man en gång lärt sig så finns det där!

Vansbrosimmet. 1 km simmar jag i dagsläget. Bröstsim. I en varm bassäng. Ungefär fyra gånger per år (att åka till badhuset är inte ett stående inslag i vår familj). Där är jag ju nästa framme vid målet, eller var det något mer som tillkom? Öppet vatten? Iskallt? Crawla? Motströms? Jag får nog fundera en vända till över mitt träningsupplägg här tror jag…

Vätternrundan. Cykla kan väl alla? Jag har ju dessutom gått på spinningpass ibland.Undrar hur lång man cyklar på ett pass på en timme? Kanske inte 10 mil… 10 mil är det hem till min lillebror och när jag tänker efter så är det ganska långt. Drygt 1 timme i bil på motorväg. Det blir nog fler timmar på en cykelsadel. Jag har hört talas om vadderade cykelbyxor & sadelöverdrag. Låter som en bra investering! Och så var det en juste cykel man skulle ha. Antar att min 3-växlade med trasiga bromsar som jag har ärvt av J’s morfar kanske inte duger till detta ändamål.

Men men, det är långt dit än…