Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Sofia Ekblom
Sofia gör en klassiker

Namn: Sofia Ekblom 
Familj: Gift med Jörgen, tre barn – Tuva 11 år, Max 9 år, Stella 5 år
Ålder:  35 år

I första säsongen av Vardagspuls, fick Sofia Ekblom hjälp att komma igång med bra mat och träning. Det hela avslutades med att Sofia sprang vårruset – helt otänkbart bara några månader tidigare. Nu har Sofia fått blodad tand och ska göra en tjejklassiker. Följ hennes resa här i bloggen!

Gör till vardags: Driver en egen redovisningsbyrå.
Tittar på: TV-serier i sträck. När jag väl tittar vill jag se många avsnitt i följd. Har äntligen hittat till True Detective så just nu är jag fast i Louisiana
Lyssnar på: Är en succer för 90-tals pop. Musik som man blir glad av och gärna med löjligt enkla texter.
Vanligaste vardagsmiddagen: Varannan vecka ett ihop-plock av det som finns i kylen och varannan vecka en hemkörd matkasse. Skönt när någon annan tänker ut en hälsosam matsedel och kör hem matvarorna.
Får positivt hög puls i vardagen av: En lång skön galopptur på hästryggen
Får negativt hög puls i vardagen av: När jag har varit en tidsoptimist och inser att timmarna inte räcker till för det jag vill göra och det jag vill leverera .

racercykel vättern runt Bild: Sofia Ekblom

Jag är livrädd för att sitta fast med fötterna

Publicerat: 2015-10-05   |  Sofia Ekblom

Med första grenen i klassikern avklarad är det nu dags att fokusera på de andra. Det känns som att nu blir det desto mera teknikträning. Förutom teknik så tillkommer det nya redskap – i löpning behövs ett par sjysta löpskor men när det kommer till cykling så behövs det helt andra redskap…
 
För ett tag sen var jag iväg till team Sportia för att införskaffa mig en ny cykel. Min gamla damcykel med cykelkorg, barnsadel och två växlar från tidigt 90-tal duger tydligen inte till Vätternrundan så nu är det dags att börja cykla racer.  Jag fick fantastisk experthjälp i butiken för jag kan verkligen ingenting om cyklar. Med deras hjälp fick jag en fin nybörjacykel utprovad och jag tror att den kommer att bli toppen – bara jag börjar öva…  
 
Min lilla pärla har nu stått ett par veckor i hallen och tittat på mig. Jag har inte tidigare tagit modet till mig att provcykla eftersom jag är livrädd för att sitta fast med fötterna och inte kunna ta mig loss. Och så har den så smala däck…

Men nån gång ska väl vara den första. Jag tog med mig Jörgen för att filma min första provrunda, till barnen sa vi att vi skulle övningscykla en stund. Jag vågade inte starta på vår grusväg så jag ledde ner cykeln till asfaltsvägen. Efter lång stund då jag bara satt på cykeln och provade att klicka i och ur fötterna var det dags att rulla iväg.

Jag hade fått rådet att starta med bara en fot fastsatt och cykla på ett tag innan jag klickade i den andra men jösses – det var inte helt enkelt att klicka i skorna i farten. Tillslut så gick det och det var så roligt! Jag har mycket att öva på, jag har ingen koll på växlar, när jag ska byta mellan fram- och bakväxlar etc men kul ska det bli. Det här är en gren som jag ser fram emot.

När vi kom hem till barnen så var Stellas kommentar: Mamma, har ni övat färdigt nu? Har pappa kunnat ta bort pinnen än? Jag kanske inte behöver nån som springer bakom cykeln och håller i den med en pinne men däremot skulle jag behöva en reflexväst där det står ”Övningscyklar” på ryggen… Undrar om det finna att få tag i?