Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Sofia Ekblom
Sofia gör en klassiker

Namn: Sofia Ekblom 
Familj: Gift med Jörgen, tre barn – Tuva 11 år, Max 9 år, Stella 5 år
Ålder:  35 år

I första säsongen av Vardagspuls, fick Sofia Ekblom hjälp att komma igång med bra mat och träning. Det hela avslutades med att Sofia sprang vårruset – helt otänkbart bara några månader tidigare. Nu har Sofia fått blodad tand och ska göra en tjejklassiker. Följ hennes resa här i bloggen!

Gör till vardags: Driver en egen redovisningsbyrå.
Tittar på: TV-serier i sträck. När jag väl tittar vill jag se många avsnitt i följd. Har äntligen hittat till True Detective så just nu är jag fast i Louisiana
Lyssnar på: Är en succer för 90-tals pop. Musik som man blir glad av och gärna med löjligt enkla texter.
Vanligaste vardagsmiddagen: Varannan vecka ett ihop-plock av det som finns i kylen och varannan vecka en hemkörd matkasse. Skönt när någon annan tänker ut en hälsosam matsedel och kör hem matvarorna.
Får positivt hög puls i vardagen av: En lång skön galopptur på hästryggen
Får negativt hög puls i vardagen av: När jag har varit en tidsoptimist och inser att timmarna inte räcker till för det jag vill göra och det jag vill leverera .

springer joggar löpning Bild: Johnér

Så här långt har jag aldrig sprungit förr!

Publicerat: 2015-09-13   |  Sofia Ekblom

Idag var det dags att utmana mig själv. Barnen var på träning och jag och Jörgen hade 1,5 timme för oss själva att sticka ut på ett lite längre löppass.

Vi tog oss till ett nytt spår som jag aldrig sprungit tidigare och bara skylten vid spårets början: 7,6 km, fick det att fladdra till i magen. Jag har ju aldrig sprungit så långt, hur skall detta gå?

Det började inte helt klockrent: jag skulle bara knyta byxorna i början på spåret då snöret försvann i linnigen och gick inte att få tag i. Där och då var jag säker på att det var ett tecken på att jag inte skulle springa för vem kan springa med byxor som ramlar ner? Efter mycket slit och hjälp från Jörgen lyckades vi ändå få ordning på byxorna och det var dags att ge sig iväg.

Min vana trogen sprang jag på för fort och det var tur att jag hade med mig Jörgen som bromsade mig så att vi hamnade på ett tempo runt 8-8,5 min/km. Det krävdes många påminnelser…

Vader och vrister kändes stela och jag måste erkänna att det dök upp en hel del negativa tankar. Det enda som jag försökte fokusera på i det läget var min egen hållning och att springa med korta, lätta steg.

När det kändes som om vi hade sprungit i en evighet fick jag höra att vi hade kommit 3 km. Det är märkligt hur jag alltid tror att jag har sprungit dubbelt så långt mot vad jag egentligen har gjort. Där nånstans så försvann ändå värken i vader och vrister och vi malde på.

Spåret var böljande och lättsprunget tills vi kom till 5 km, då började en lång, seg uppförsbacke. Den var inte brant men den tog aldrig slut. Men med fokus på att korta steget än mer och ta det jättelugnt så nådde vi till sist krönet.  Därefter rullade det på fint, när det var 1 km kvar kändes faktiskt energin på topp och jag kunde öka tempot.

Sista 200 metrarna gick uppför och där var jag pigg nog att trycka i lite till. Totalt tog det 60 min blankt på 7,5 km och jag var supernöjd! Framförallt för att jag höll ihop hela vägen och att det fanns kraft kvar.

Jag känner mig inte fullt lika ängslig inför Lidingöloppet nu men jag vet att backarna där är betydligt värre…