Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Tina Löfström
Tina Löfström

Här bloggar Tina Löfström om de senaste rönen inom lyckforskning och personlig utveckling – hur dina tankesätt kan påverka hur du mår.

lyckomyter Bild: Pixabay

7 Lyckomyter och sanningen bakom

Publicerat: 2016-05-18   |  Tina Löfström

Myter finns det gott om, lyckomyter lika så. Här har jag listat 7 vanliga lyckomyter och förklarar varför de är myter:

 1. Lyckliga människor har inga problem
  Vi har alla våra problem, motgångar och svårigheter. Det spelar ingen roll hur vi mår – problemen finns där oavsett. Det som däremot spelar roll är hur lyckliga människor tar sig an problemen. Det har visat sig att lyckliga personer är bättre problemlösare och är bättre på att se problemen objektivt. De njuter av det härliga OCH löser problemen när det uppstår.
 2. Man blir lycklig av att shoppa
  Grejer gör oss lyckliga – en liten stund. De flesta känner igen sig i känslan av att komma hem med en ny fin telefon och glädjen den medför. Nu spolar vi fram tiden 10 veckor framåt i tiden – känns telefonen lika cool, fin och härlig? Nope. För shoppinglycka skapar bara kortvarig kickar. De är som starkast när vi drar kortet, men bara några dagar efter att vi haft saken så har vi vant oss vid den och kicken avtar. Det funkar tyvärr inte heller att shoppa mycket – det gör att kickarna minskar i styrka för varje gång och tillslut får vi inte ens en kick av att handla.
 3. Att bo i ett soligt land gör en lycklig
  När vi drömmer oss bort till soliga stränder och varmt klimat och paraplydrinkar i handen, så refererar vi till våra tidigare upplevelser – våra semesterresor. Det vi glömmer bort är att livet kommer att där se ut ungefär som det redan gör här. Vi kommer inte ha tid att ligga på stranden hela dagarna. Vi kommer att behöva jobba, precis som hemma. Vi kommer ha alla vardagssysslor också i ett varmt land: Ta ut soporna, städa, handla mat, hämta och lämna barnen, osv. Den enda riktiga skillnaden kommer alltså vara vädret. Men...
 4. Vi blir lyckliga av fint väder
  På samma sätt som vi vänjer oss vid shopping, så vänjer vi oss vid solen och vackert väder. När solen tittar fram i Sverige blir alla galna av lycka för att det ger samma kick som shopping gör – förändringen till det härligare gör oss lyckliga. Men ju längre vädret håller i sig, desto mer vänjer vi oss vid att ha det så. Tillslut så tänker vi inte så mycket på vädret alls, det bara är där och då får vi inte längre någon lyckoeffekt av det.
 5. Vi blir lyckliga av semester
  Nope. Det är inte semestern i sig som gör oss lyckliga. Det är våra nya vanor som gör oss lyckliga. Vi umgås mer med familjen och vännerna, vi hittar på roliga äventyr, vi slappnar av och kopplar bort måsten, vi blir mer medvetna om den vackra miljön omkring oss. Alltså är det inte själva semestern som gör oss lyckliga – utan alla lyckohöjande aktiviteter vi ägnar oss åt under semestern.
 6. Rika personer är lyckliga
  Studier visar att trots att vi alla blir rikare, har mer grejer, har råd att göra fler saker, så har välmåendet de senaste 50 åren inte ökat särskilt mycket. Pengar ökar bara vårt välmående till en viss gräns (vilket motsvarar en genomsnittlig svensk lön), sedan spelar det ingen roll om du är miljonär eller multimiljardär.
 7. Det är själviskt att bry sig om sin egen lycka
  Här är det snarare tvärtom! Det är själviskt att INTE bry sig om sin egen lycka. Ju lyckligare vi är, desto mer lycka sprider vi till andra. Vi blir mer produktiva, vänliga, omtänksamma och roligare att umgås med. Lycka sprider sig som ringar på vattnet. Och den börjar med dig.

 

Många kramar,
Tina Löfström, Lyckoexpert
Följ Tina på facebook!

MER:

Här är genen som gör oss lyckliga

13 saker som gör dig lycklig

5 grundstenar för ett lyckligt liv

När du förminskar din lycka förminskar du dig själv

10 sätt att bli lite lyckligare