Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Tina Löfström
Tina Löfström

Här bloggar Tina Löfström om de senaste rönen inom lyckforskning och personlig utveckling – hur dina tankesätt kan påverka hur du mår.

ros Bild: Public Domain Pictures

Alla hjärtans dag handlar om kärlek - inte saker

Publicerat: 2016-02-12   |  Tina Löfström

Nallar, rosor, choklad, gelehjärtan, smycken. I år vill jag att mitt alla hjärtans dag främst ska handla om inre värden. Inte yttre, materiella. Det finns tusentals saker att göra istället för att köpa kärleken på alla hjärtans dag. Enklast är att hämta inspirationen från barn. Jag minns själv hur jag pysslade och knåpade när jag var liten och tillslut fick ihop ett fint kort att ge till den jag var kär i. Ett annat exempel är Lucas, som skrev en dikt till sin flickvän, där han berättade hur mycket hon betydde för honom. Emma gjorde alla-hjärtans-dag-kort till alla sina vänner där hon skrev om ett roligt minne och tackade för att hon fick dela det med dem. Sven gav lillebrorsan en kram och sa att han älskade honom.

Nyttigt med beröring – så ge någon en extra kram!

Och så är det ju det här med beröring. För med kärleken kommer också beröringen med på köpet – och just beröring är ett av de snabbaste sätten att bli på bättre humör och må bra. När vi rör vid varandra (och du är bekväm med det, så klart) så frigörs lyckohormonet oxytocin i kroppen. Att ge någon en kram, klappa någon på kinden, håll någons hand, kittla varandra, ta en svängom – all positiv beröring gör skillnad. Kramar har faktiskt bevisats kunna ge ett längre och lyckligare liv.

Och kärlekshormonet oxytocin har faktiskt visats sig kunna minska aggressivitet.

En dag för alla

Men Alla hjärtans dag är ju för alla. Inte bara förälskade par. Det är en tid då vi får möjlighet att helt ohämmat visa alla de känslor av kärlek, tacksamhet och uppskattning inför de vi har runtomkring oss. Ta den möjligheten! Bjud din bästa väninna på middag och fira er vänskap. Skriv ett brev till farfar. Berätta för barnen hur deras ankomst förändrat ditt liv till det bättre. Under veckan som gått har jag tipsat om två saker du kan göra för att maximera kärleksfullheten på alla hjärtans dag: Tacksamhetssms och 36 frågor – passa på att testa dem, de är verkligen fantastiska!

Alla hjärtans dag handlar om kärlek. Låt oss fira den! Och om vi nu måste blanda in gosedjur, choklad eller halsband: Se dem som en härlig förstärkning av budskapet. Kärleken ska vara huvudnumret! 

Kram på er!
Tina Löfström
Följ Tina på facebook!