Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Tina Löfström
Tina Löfström

Här bloggar Tina Löfström om de senaste rönen inom lyckforskning och personlig utveckling – hur dina tankesätt kan påverka hur du mår.

vanner Bild: Pixabay

Att glädjas med andra ger glädje tillbaka

Publicerat: 2016-06-17   |  Tina Löfström

När jag var 14 år skaffade jag mig mitt första jobb. Jag skulle sälja jordgubbar utanför Hemköp i Fellingsbro. Full av glädje och stolthet över att jag fixat allt helt själv berättade jag för en klasskompis om det fina jobbet om hur roligt det skulle bli. I min vision över kompisens reaktion hade jag målat upp en bild av glädje, kramar och gratulationer. Verkligheten? Ett surt och avundsjukt: ”Jaha, kul för dig”.

Ibland möter vi på sådana här personer i livet. Människor som har svårt att dela glädjen när saker går bra för oss, men som annars är bra vänner. Men dessa små reaktioner gör det svårt för oss att fortsätta dela glädjesmoment med dem vi allra helst vill dela dem med – dem vi tycker om. För min del, när jag var 14 år, så slocknade glädjen jag kände över det nya jobbet som en låga under rinnande vatten. Istället förbyttes den till besvikelse och självtvivel: ”Borde inte jag vara glad nu? Är det här inte en så stor grej som jag trodde?”. Då var jag 14 år, idag vet jag bättre.

Länge trodde jag att dessa människor var elakingar som bara ville göra en illa. Men på senare år har jag förstått att det ligger något helt annat än elakhet bakom. Det är det låsta tankesättet som spökar. Det låsta tankesättet får in oss i en ond tankegång, där vi börjar tänka om oss själva som att vi är eller inte är saker – att vi är födda med talanger och begränsningar. Att vi är bra på matte eller att vi inte är bra på matte. Att vi är en rolig person eller att vi är en tråkig person.

Det låsta tankesättet gör oss rädda för andras framgångar. Vi börjar nämligen se dem som ett hot mot våra egna framgångar. ”Om hon kan fixa ett jobb så enkelt, men inte jag. Då betyder det att jag är sämre än henne”. Vi jämför hela tiden våra egna egenskaper med andras, och värderar oss själva utifrån dem. Så länge det går dåligt för någon annan, är vi bättre. Men den dagen någon annan springer före. Vad är vi då?

Är det då så konstigt att vi i det läget förvandlas till missunnsamma, ledsna och dåliga vänner? Det är inte illvilja. Det är sorg över att vi känner oss dåliga och misslyckade. Att vi inte lyckades lika bra och att vi i låsta tankesättet blir lurade att tro att platsen på toppen från och med nu är upptagen.

Jag var låst inom flera områden i livet förut. Inom dessa områden blev jag den missunnsamma elakingen och blev ledsen när andra lyckades bättre. Jag visade det visserligen aldrig, istället lade jag på en spelad glädje och låtsades att jag var glad för deras skull. Idag finns inga av dess känslor kvar i mig. Idag blir jag genuint lycklig och glad när andra lyckas – tänk att jag har så häftiga personer omkring mig som utför stordåd!

Vårt sätt att se på världen kommer sig av en rad olika faktorer som kokas ner till ett låst eller utvecklande tankesätt. Att då börja se på världen med nya ögon, kan vara en riktigt stor utmaning. Men om belöningen för att ifrågasätta vår egen världsbild besparar både oss själva och våra nära en massa negativa känslor så är det värt det. Varje dag.

Och alla vet ju att delad glädje är dubbel glädje!


Många kramar,
Tina Löfström, Lyckoexpert
Följ Tina på facebook!