Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Tina Löfström
Tina Löfström

Här bloggar Tina Löfström om de senaste rönen inom lyckforskning och personlig utveckling – hur dina tankesätt kan påverka hur du mår.

nyckel Bild: Pixabay

Om att utmana sina utmaningar

Publicerat: 2016-06-13   |  Tina Löfström

Ibland bjuder livet på utmaningar och vi står där handfallna utan att veta hur vi ska komma ut på andra sidan. Just nu är jag mitt i en sådan.

Jag och min sambo har efter en lång tids letande hittat ett hus vi vill bo i och kommer snart att flytta in. Just nu är mycket osäkert: Inflyttningsdatum, dubbelhyra, bärandet av alla saker, städandet, inredningen, alla avtal med försäkringar/bredband/sophämtning osv. Jag känner mig helt kollrig i huvudet över allt som ska ordnas och stressnivåerna skiftar i höjd från minut till minut.

Mitt i allt detta är flytten något jag ser oerhört fram emot. Efter att ha bott i lägenhet i många år så finns det mycket vi båda saknat mycket. Äntligen ska vi få en trädgård och stora ytor att vistas i. Vi kommer att bo vid skogen, precis som jag älskar och som gör mig gott för både kropp och själ. Vi kommer att ha plats att bjuda hem vänner och familj. Fira jular och födelsedagar och andra glada dagar utan att trängas. Men allt detta glöms bort i stressen över flytten. Haha, det är helt sanslöst vad lite skillnad i fokus kan göra!

Jag har därför plockat fram en riktigt bra övning till mig själv i denna stund: Den går ut på att tänka på en utmaning man står inför i livet och att för sig själv beskriva tre möjliga positiva utfall som utmaningen och ens egen insats kan resultera i.

I mitt fall tänker jag på allt jag kommer att lära mig om att bo i hus. Jag kommer att träna på att projektleda flytten, inredandet och vardagssysslorna. Vi kommer att ha diskmaskin! Bara det är ju värt all stress nu inför flytten! ;) Sedan ser jag givetvis allt fint som jag beskrev ovan. Skogen, friheten, andrummet.

Ibland behöver vi hjälpa oss själva till lite perspektiv i vardagen. Idag var det min tur att utmana mina utmaningar. Imorgon är det kanske din tur!

Många kramar,
Tina Löfström, Lyckoexpert
Följ Tina på facebook!