Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Tina Löfström
Tina Löfström

Här bloggar Tina Löfström om de senaste rönen inom lyckforskning och personlig utveckling – hur dina tankesätt kan påverka hur du mår.

minisemester Bild: stokpic

Övning: Minisemester varje dag!

Publicerat: 2016-02-17   |  Tina Löfström

Livet går så oerhört snabbt. Ibland kan en hel dag ha rullat förbi utan att man ens reflekterat kring det. När vardagen blir som ett löpande band, behöver vi stanna upp och aktivt hitta sätt för oss att bryta mönstret. Vi behöver hitta tid där vi kan lyxa till det och njuta lite extra. Vi kan behöva en liten daglig semester!

Vi vet att vi mår bra av att ta till vara på goda stunder i livet. Antingen genom att minnas dem eller genom att uppleva dem. Ett sätt att göra det på, är att verkligen landa i stunden man befinner sig i.

ÖVNING: En daglig semester
Testa detta under veckan som kommer: Hitta 20 minuter varje dag där du kan skapa en liten mini-semester för dig själv, full av njutning. Den ska vara fri från oro, stress, måsten och vara totalt ostörd. Detta är din tid.

Försök att fokusera helt och fullt på vad du känner och upplever och träna på att uttrycka det. Se alla detaljer runt omkring dig. Njut av känslan att vara i denna stund just nu.

Du kan exempelvis använda din semester till att ta en kort promenad, läsa en bok, ta ett varmt bad eller att smaka en ny frukt. Öppna dina sinnen och låt alla intryck flöda. Förstärk din uppmärksamhet mot något spännande, exempelvis en sjungande fågel, och bara upplev!

Ta de sista minutrarna på din semester till att planera och se fram emot nästa dags semester. Vad ska du göra imorgon? I slutet av veckan kan du summera alla dina semestrar och njuta av minnet av dem på nytt. Detta kommer garanterat att göra dig lyckligare!

Kram på er!
Tina Löfström
Följ Tina på facebook!