Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Tina Löfström
Tina Löfström

Här bloggar Tina Löfström om de senaste rönen inom lyckforskning och personlig utveckling – hur dina tankesätt kan påverka hur du mår.

Ta med dig dina bra semestervanor när du kommer tillbaka till jobbet efter semestern Bild:

Ta med semestervanorna in i vardagen

Publicerat: 2016-07-29   |  Tina Löfström

Under semestern så har de flesta av oss hunnit bygga upp en hel del lyckohöjande vanor. Det är riktigt bra, för vanor är enklare att bibehålla än att börja med! Och varför sluta med något bra som vi redan byggt upp?

Genom att uppmärksamma alla goda vanor och ta med dem in i jobbvardagen igen, så förlänger vi semesterlyckan maximalt. Jag har uppmärksammat några bra grejer som de flesta semesterfirare gör och snickrat om dem lite så att de passar in året om.

  1. Semestertider är njutningstider! På semestern blir de flesta njutarproffs. Vi njuter av vädret, vi njuter av smaken av jordgubbar. Vi njuter av att ligga på stranden. Vi njuter av de vackra omgivningarna. Vi njuter av loppisfynden. Vi njuter av solnedgången. Aja, ni hajar grejen. Vi blir helt enkelt njutningsmaskiner som hittar njutning i både stort och smått. Ta med denna mentalitet in i jobbvardagen och se till att fortsätta njutningen där! Njut av förmiddagskaffet, njut av att träffa de härliga kollegorna igen, njut av den vackra årstidsväxlingen under sensommaren och hösten. Njut av att komma igång och vara produktiv igen. Njut av lukten av nyutskrivet papper (tro mig, det luktar gott och är varmt och mysigt). Njutningskällorna är oändliga, det enda som du behöver göra är att fortsätta att uppmärksamma dem – precis som under semestern!
  2. Umgås, umgås, umgås! Relationer och umgänge är en riktig lyckokälla. På sommaren brukar de flesta maxa umgänget med familjen, vännerna, grannarna och alla spännande människor vi möter när vi är ute på semesteräventyr. Goda relationer gör oss gott, så fortsätt att umgås också efter semestern. Hitta på små äventyr med familjen. Ta en spelkväll med vännerna. Bjud ut jobbkollegorna på en ”Kul att se ser igen efter semestern”-middag. Kramas extra mycket med barnen. Småprata med grannarna. Ring en vän.
  3. Ta en siesta. Aldrig vilar vi så mycket som på semestern. Vi sover middag. Vi tar en liten tupplur i solstolen. Vi tar en lugn stund ute i trädgården. Bara för att semestern är över så betyder det inte att vårt behov av lugn och ro försvinner.

Tänk spanien: Ta en siesta. Det behöver inte innebära en timme. Det räcker med fem minuter. Och vi måste inte sova – huvudsaken är att vi hittar små, lugna stunder några gånger per dag. Stunder där vi får vila tanken, ta en liten paus och hämta kraft. En av mina kunder tog en fem-minuters-promenad varje heltimme. Lite luft, skingrade tankar och en paus med lugn och ro, gjorde nästkommande timme superproduktiv. Det gjorde också att hon orkade hålla tempo hela arbetsdagen och fortfarande var pigg och alert när hon kom hem till familjen.