Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Tina Löfström
Tina Löfström

Här bloggar Tina Löfström om de senaste rönen inom lyckforskning och personlig utveckling – hur dina tankesätt kan påverka hur du mår.

lyckligt par Bild: Unsplash

Tinas Lyckoskola: Relationer

Publicerat: 2016-02-08   |  Tina Löfström

Välkommen till Tinas Lyckoskola del 2:

Alla hjärtans dag. Kärlekens dag. Det finns många temadagar. Och kanske är det också de dagarna på året då vi tänker mest på våra relationer. Vi anstränger oss lite extra, är kanske lite extra snälla mot andra, lite extra kärleksfulla. Men det är för många också en tuff period. Tuff, eftersom man börjar utvärdera och granska sina relationer. Stannar upp och funderar lite extra över vilka människor som finns i våra liv.

Vi vet idag att ett starkt socialt nätverk gör oss lyckligare, mer hälsosamma och får oss att leva längre. Våra närmsta relationer bidrar med mening, kärlek, stöd och får oss att känna oss värdefulla. Våra yttre sociala kontakter bidrar till att skapa en känsla av sammanhang och tillhörighet. Både den inre och yttre kretsen är alltså oerhört viktiga för oss. Det påverkar både vår fysiska hälsa och vår inre hälsa. Goda relationer stärker exempelvis vårt immunförsvar och minskar stresskänslighet.

Kollegor, familjen, vännerna, grannarna, partnern, barnen. Alla dessa relationer påverkar vår lycka och hälsa. Vår kontakt med andra människor är en av grundstenarna i ett lyckligt liv. För dem och för dig. Att känna sig älskad och att älska och att omhändertas och få omhänderta, är ett av våra viktigaste behov som människor. Vi vet idag att det inte är antalet relationer som spelar roll, utan kvalitén på dem. Färre och djupare relationer ger mer lycka än fler och ytligare.

Kvalitén påverkas av flera olika faktorer. Vi behöver uppleva positiva känslor ihop. Skratt, skoj, lek och njutning. Vi behöver kunna ge och få stöd när det finns behov av det. Det räcker alltså inte att själv ta emot stöd, utan vi behöver också få känna att vi får möjligheten att ge tillbaka. Vi behöver känna att vi kan tala fritt och få förståelse för våra tankar och känslor. Vi behöver skapa upplevelser ihop med andra. Forma minnen och vidga våra vyer.

Våra relationer är alltså bland det viktigaste vi har. Därför behöver vi vattna, underhålla och vårda dem med omsorg. Vi behöver ge lika mycket som vi tar. Vi behöver finnas där på samma sätt som våra närmsta finns där för oss. Och vi behöver våga öppna upp oss och visa oss sårbara. Våga dela både glädje och sorg, ilska och nöjdhet. Våga visa oss i fullt ljus, belysa både det vackra och det fula.

4 tips för starkare relationer:

  1. Skapa positiva känslor ihop. Gör saker ihop som får er att le. Spela sällskapsspel, gå på roliga shower, dela roliga historier och minnen.
  2. Stötta och ta emot stöttning. Om någon är sjuk, åk och handla till dem. Om någon är nedstämd, lyssna in vad som tynger. Be också om detsamma tillbaka. Om du är sjuk, ta emot matkassen och tacka. Berätta för vännen om den tunga perioden. Våga visa svaghet och brister. Våga ge stöd och omsorg.
  3. Lyssna och Dela. Koppla på lyssnaröronen. Var den som alltid lyssnar. Men var också den som delar med sig av sina erfarenheter och livsberättelser av alla dess slag. Bjud in andra i din värld genom att dela med sig av historier ur ditt liv.
  4. Upplev och minns. Hitta på små äventyr och bjud med dina nära. En skogspromenad, en maskeradfest, en bowlingkväll. Upplev ihop. Skapa minnen ihop och prata om minnena!

 

Kram på er!
Tina Löfström
Följ Tina på facebook!

Artikeln är uppdaterad 31 mars 2016

Tinas Lyckoskola:
Del 1: Fem grundstenar i ett lyckligt liv

MER:
Kramas för ett friskare hjärta

Alla hjärtans dag handlar inte om saker

Ernst: ”Jag tror på evig kärlek”

Det här händer i kroppen när du är kär

Saker som piggar upp dig på 30 sekunder

Kärleksträna med din partner

Tittarnas bästa kärlekslåtar