Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Caroline och Saga Vahlberg
Familjens hälsoresa

Namn: Caroline Vahlberg
Familj: Min man Jocke, dottern Saga, bonustjejerna Johanna 22 år och Evelina 20 år, hundarna Tindra och Harry samt katterna Fridolf och Tusse.
Ålder: 39 år
Bor: I Mjölby

Till bloggens startsida
Leila bloggar om familjens nya träning
Sofia bloggar om familjens nya matvanor

Gör till vardags: Driver nagelsalong

Vad tittar du på? Nyhetsmorgon, Så mycket bättre.

Vad eller vem lyssnar du på? Allt från schlager till rock.

Vilken är din vanligaste vardagsmiddag? Vegetarisk pastasallad.

Vad får du hög positiv puls i vardagen av? Min familj och mina hundar.

Vad ger dig hög negativ puls i vardagen? Oärliga människor.

Om din syster skulle beskriva dig hur skulle hon göra det då? Snäll och omtänksam.

När du ska planera och handla för veckan, vad är det som alltid slinker med? Frukt.

När du ska lyxa till det lite vad gör du då? Tar en chokladbit till kaffet.

Om du var folkhälsominister vad är det första du skulle göra? Se till att man i skolan får lära sig mer om kost och träning.

leila söderholm Bild: Caroline Vahlberg

Jobbar på att inte vara så självkritisk

Publicerat: 2015-12-02   |  Familjens hälsoresa

I dag har tv-teamet  och Leila varit på besök här igen.

Vi började inspelningen här hemma för att sedan bege oss till stadens fräscha gym. Där skulle vi göra om de tester som vi gjorde första gången då vi träffades, samt väga och mäta oss. Jag som hade hoppats på att vägningen skulle skett i samband  med besöket i tv-studion, om ca två veckor. Hade behövt ett par veckor till för att nå mitt egna viktmål.

Jag har i ärlighetens namn varit så nervös inför den här dagen. Jag hatar nämligen att väga mig, får ångest bara jag ser en våg. Har väl blivit skadad av alla gånger jag hoppat upp på vågen när jag varit med i viktväktarna. Hoppat upp glatt och tänkt – att nu har jag säkert gått ner flera kilo! (eftersom jag då faktiskt har ätit precis så många points som jag skulle ha gjort, och rört på mig massor). Minuten efter har jag klivit ner från vågen, med gråten i halsen och en känsla av enormt misslyckande, minus 0,2 kilo, men oj vad roligt, väldigt motiverande,eller inte...

Jag har varit med i viktväktarna fler gånger än jag kommer i håg, har provat alla möjliga dieter för att gå ner i vikt. Vet inte hur mycket pengar och energi som jag lagt på olika viktminskningsförsök, till ingen nytta liksom. Det har bara lett till en ökad känsla av misslyckande. Jag är SÅ himla trött på att ständigt tänka på vikten, vad jag stoppar i mig, vad jag ska äta och vad jag inte ska äta. Jag vill kunna känna mig stolt över mitt yttre och komma till insikt att det är så här jag ser ut. Med eller utan kilon. Att jag faktiskt duger som jag är. Jag jobbar med  detta varje dag. Att inte vara så himla självkritisk. Ser jag mig i spegeln så klankar jag ner på mig själv, gör jag ett nageljobb så är jag aldrig riktigt nöjd osv. Jag är min egna inre sabotör.

Samma sak kände jag i dag, efter att alla testerna var gjorda. Trots att jag fick beröm av Leila och min familj, så kunde jag inte ta det till mig. För, i mina ögon var jag inte tillräckligt bra, jag kunde alltid ha gjort lite till, kunde fått lite bättre resultat. Åh, jag blir så trött på mig själv!

Jocke och Saga däremot var så fruktansvärt duktiga! De kämpade så svetten lackade, mina älsklingar, så duktiga som få!

Resultaten får ni se den 15 december, då vi åker upp och medverkar i studion.