Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Caroline och Saga Vahlberg
Familjens hälsoresa

Namn: Caroline Vahlberg
Familj: Min man Jocke, dottern Saga, bonustjejerna Johanna 22 år och Evelina 20 år, hundarna Tindra och Harry samt katterna Fridolf och Tusse.
Ålder: 39 år
Bor: I Mjölby

Till bloggens startsida
Leila bloggar om familjens nya träning
Sofia bloggar om familjens nya matvanor

Gör till vardags: Driver nagelsalong

Vad tittar du på? Nyhetsmorgon, Så mycket bättre.

Vad eller vem lyssnar du på? Allt från schlager till rock.

Vilken är din vanligaste vardagsmiddag? Vegetarisk pastasallad.

Vad får du hög positiv puls i vardagen av? Min familj och mina hundar.

Vad ger dig hög negativ puls i vardagen? Oärliga människor.

Om din syster skulle beskriva dig hur skulle hon göra det då? Snäll och omtänksam.

När du ska planera och handla för veckan, vad är det som alltid slinker med? Frukt.

När du ska lyxa till det lite vad gör du då? Tar en chokladbit till kaffet.

Om du var folkhälsominister vad är det första du skulle göra? Se till att man i skolan får lära sig mer om kost och träning.

Familjen Vahlberg Bild: Vardagspuls

Jag vill kunna handla kläder i vanliga affärer

Publicerat: 2015-09-05   |  Caroline Vahlberg

Häromdagen var jag i en nyöppnad klädbutik här i stan och kollade runt lite. Eftersom mina kläder, av någon konstig anledning, har krympt, så var jag på jakt efter nya.

Provade det ena plagget efter det andra. Byxorna i de största storlekarna fick jag knappt upp över låren, skjortorna var för små över rumpan osv. Jag HATAR verkligen att prova kläder, det finns ingenting annat som gör mig på sämre humör och som gör mig så nedstämd.... Att se sig själv i alla olika vinklar är verkligen inget roligt kan jag lova!

En av anledningarna till att jag faktiskt vill gå ner i vikt är ju faktiskt det där med kläder. Vill kunna handla mina kläder i en vanlig affär, med vanliga storlekar. Vill kunna bära de kläder som jag VILL ha på mig, inte bara de jag KAN ha..... Det är en viss skillnad. Nu får jag gå till kedjornas tjockisavdelningar och handla vissa plagg, (framförallt byxor), och det känns inget roligt alls. Känner mig som en tant. För till tjockisar som mig finns bara tantkläder, stora bylsiga kläder som ska dölja formerna, och vips så ser man ännu större ut....Så detta blir även ett mål för mig, att kunna handla byxor i ”vanliga” affärer.

En annan sak som jag skulle vilja, är att känna mig någorlunda bekväm i badhuset/på stranden. Just nu är det fruktansvärt ångestladdat.

Det skulle vara så himla skönt att få känna sig bekväm med sig själv, med sin kropp. Att kunna se sig i spegeln utan att känna avsky. Detta blir också ett sorts mål, att kunna tycka om sig själv. Nog om det.

På måndag gott folk, ska familjen Vahlberg, vara med i tv-studion! Spännande men lite nervöst;-) Vi ska prata träning ihop med Leila. Vi har ju faktiskt varit duktiga i veckan och tränat vårt hemmapass tre gånger. Dessutom har jag gått skogspromenader med hundarna och simmat 1000 meter, två gånger dessutom! Känns SÅ skönt att vara i gång nu!