Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Caroline och Saga Vahlberg
Familjens hälsoresa

Namn: Caroline Vahlberg
Familj: Min man Jocke, dottern Saga, bonustjejerna Johanna 22 år och Evelina 20 år, hundarna Tindra och Harry samt katterna Fridolf och Tusse.
Ålder: 39 år
Bor: I Mjölby

Till bloggens startsida
Leila bloggar om familjens nya träning
Sofia bloggar om familjens nya matvanor

Gör till vardags: Driver nagelsalong

Vad tittar du på? Nyhetsmorgon, Så mycket bättre.

Vad eller vem lyssnar du på? Allt från schlager till rock.

Vilken är din vanligaste vardagsmiddag? Vegetarisk pastasallad.

Vad får du hög positiv puls i vardagen av? Min familj och mina hundar.

Vad ger dig hög negativ puls i vardagen? Oärliga människor.

Om din syster skulle beskriva dig hur skulle hon göra det då? Snäll och omtänksam.

När du ska planera och handla för veckan, vad är det som alltid slinker med? Frukt.

När du ska lyxa till det lite vad gör du då? Tar en chokladbit till kaffet.

Om du var folkhälsominister vad är det första du skulle göra? Se till att man i skolan får lära sig mer om kost och träning.

Semester, kopplar av Bild: Johnér

Mitt nya liv

Publicerat: 2015-09-09   |  Familjens hälsoresa

För ett år sedan mådde jag inte alls bra. Jag gick igenom en slags livskris och frågor som, Vem är jag? Vad vill jag? snurrade i mitt huvud. Jag hade det ju så bra, man, hus, barn, fast jobb, vänner osv, men ändå  kände jag mig inte speciellt glad.

Allt kändes bara som ett enda ekorrhjul; jobba, äta, sova, jobba, äta, sova, jobba, äta, sova.... Orkade inte med någonting annat heller.... När jag kom hem satte jag mig ner i soffan..... SÅÅÅ jäkla tråkigt.

I samband med detta hörde jag dagligen om människor i ens närhet som blev sjuka, en del dog. Blev då påmind om att livet inte går i repris, att man faktiskt bara lever EN gång. Och då slog det mig, att jag inte ville vara den som ångrar, något som jag faktiskt inte gjort. Ville inte sitta där på hemmet och tänka; jaha, varför gjorde jag inte si eller varför gjorde jag inte så.......

Började fundera på vad som betydde mest för mig i livet. Jo, det var ju givetvis familjen. Och hur skulle jag få mer tid med dom? Jo, att slippa pendla till jobbet. Så dök tanken upp att faktiskt utbilda mig till nagelteknolog, en dröm jag haft sedan barnsben.  Kan säga att det hittills är det bästa  beslutet jag tagit! Det är så många nya dörrar som har öppnats för mig, jag har träffat så många nya underbara människor, jag är så lyckligt llottad!

Jag har vågat prova på nya saker.  Som att jag faktiskt vågade sjunga på min systersons dop, tog några sånglektioner, provsjöng i kör, anmälde oss till vardagspuls osv.  Allt detta hade jag definitivt inte orkat genomföra för ett år sedan. Jag tror faktiskt att allt har en mening. Det var meningen att jag skulle " gå in i väggen" , för annars hade jag inte varit där jag är i dag.

Jag är SÅ tacksam att just vår familj fått chansen att bli mer hälsosamma, med hjälp av vardagspuls experter. Vi har haft det tufft det sista året och genom det här får vi möjlighet att faktiskt  fokusera på något annat. Hittills har det varit värt varenda svettdroppe kan jag lova!!!

 

 

 

 

 

.