Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Caroline och Saga Vahlberg
Familjens hälsoresa

Namn: Caroline Vahlberg
Familj: Min man Jocke, dottern Saga, bonustjejerna Johanna 22 år och Evelina 20 år, hundarna Tindra och Harry samt katterna Fridolf och Tusse.
Ålder: 39 år
Bor: I Mjölby

Till bloggens startsida
Leila bloggar om familjens nya träning
Sofia bloggar om familjens nya matvanor

Gör till vardags: Driver nagelsalong

Vad tittar du på? Nyhetsmorgon, Så mycket bättre.

Vad eller vem lyssnar du på? Allt från schlager till rock.

Vilken är din vanligaste vardagsmiddag? Vegetarisk pastasallad.

Vad får du hög positiv puls i vardagen av? Min familj och mina hundar.

Vad ger dig hög negativ puls i vardagen? Oärliga människor.

Om din syster skulle beskriva dig hur skulle hon göra det då? Snäll och omtänksam.

När du ska planera och handla för veckan, vad är det som alltid slinker med? Frukt.

När du ska lyxa till det lite vad gör du då? Tar en chokladbit till kaffet.

Om du var folkhälsominister vad är det första du skulle göra? Se till att man i skolan får lära sig mer om kost och träning.

piller medicin Bild: Johnér

Sakta men säkert

Publicerat: 2015-11-27   |  Familjens hälsoresa

Har i många år fantiserat om det där magiska pillret. Pillret som gör att jag vaknar upp dagen därpå minst 10 kilo lättare. Åh vad det skulle vara bra! Och vad lycklig jag skulle bli!

Eller? Stämmer det som alla säger, att smal=lycklig??  

Nej, jag tror faktiskt inte det. Så enkelt är det inte. Jag har genom åren varit nere i vikt och varit riktigt smärt, men inte blev jag mycket lyckligare för det. MEN, just nu önskar jag faktiskt att det där pillret hade funnits, för det hade verkligen varit en hjälp på traven. Snart gäller det, snart ska jag kliva upp på den där ångestladdade vågen igen, snart ska jag göra om  konditionstestet.

Har inte varit annat än hängig denna höst, trött och eländig, åkt på den ena åkomman efter den andra. Kan i ärlighetens namn säga att jag inte varit 100% motiverad sista tiden. Men, jag har gjort mitt bästa. Trots någon slags muskelbristning i magen, så har jag tränat och gjort de övningar jag har kunnat, osv. Jag har försökt att göra det bästa av situationen hela tiden.

Vikten har äntligen börjat ge med sig lite grann – sakta, sakta går den långsamt neråt. Jag är 1,5 kilo  från mitt delmål. Ni kanske inte tycker att det är så mycket att gå ner,. men för min viktkänsliga kropp är det tyvärr det. (Hade jag varit karl däremot hade jag väl antagligen bara behövt gå på toa och gjort program nummer två, då hade jag nog nått mitt mål med råge;-)

Grejen är ju den att finalen kommer äga rum 15 dec. Har ju hela tiden trott att testerna kommer göras om i samband med det.  Men fick i veckan reda på att tv-teamet och Leila kommer hit redan nästa vecka. Det fick mig att börja känna lite smått panik. Att gå ner 1,5 kilo på tre veckor hade ju inte varit några som helst problem, men på 5 dagar?!  Så därför hade jag varit så tacksam just nu för det där pillret! Men eftersom det inte finns så är det blod, svett och tårar som gäller de sista dagarna!