Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

December och full fart – eller? Bild: Privat

December och full fart – eller?

Publicerat: 2016-12-23   |  Vardagspuls-Mia

Hänger ni med i decembertempot? Visst är det lustigt att vi såhär under den sista stackars månaden på året ska köra fram i racerfart med jobbmöten, utvärderingar, avslutningar, adventsfirande, julkonserter, lucia, julklappar, paketinslagning, sillinläggning, glöggbjudning och julgransprydning... bara för att nämna några events! För att vi sedan ska svida om till den fina röda julblusen och räkna med att julefriden ska infinna sig lagom till Kalle Anka.

Nej hörrni, låt oss inte hetsa mer. Vi kan väl ta det lite som det kommer och välja vad som är viktigast – att få vara tillsammans och att vara snäll. I tider av medmänniskor i nöd mitt ibland oss och i vår egen överflöd måste vi hinna stanna upp och göra det vi kan. Hålla ihop. Sprida värme och kärlek och självklart om man kan skänka en slant. Vi gör vad vi kan.

Vi kommer att fira (förmodligen en snöfri) i Skåne och sedan åker vi långt bort över nyår. Vi ska vila, samla energi och komma tillbaka starka och modiga 2017. Många behöver oss nu, vi som har privilegiet att leva i ett land där vi kan finnas till för andra behöver ständigt påminna varandra om det och en bra början är väl att se till att vi själva mår bra, ett nytt val vi kan göra varje dag. Önskar er en kärleksfull och fröjdefull jul – ser verkligen fram emot att ses lite mer 2017! Kramar

Mia Rossling och Leila Söderholm på Motivationsdagen Bild: Vardagspuls

Skjut inte upp saker – gör det nu!

Publicerat: 2016-12-05   |  Mia Rossling

Varför vänta till efter nyår? Visst kan det vara en skön tanke så här sista månaden på året; "det där för bli mitt nyårslöfte"... jag vet inte hur det är med er men jag kan förmodligen räkna de nyårslöften jag lyckats hålla på min ena tumme.

Jag jobbade i många år ihop med Peter Settman och han utvecklade (förutom många roliga TV-program") en bra "Gör-det-nu-principen". Han levde stenhårt efter det - skjut ALDRIG upp något och se vad som händer! Det gick ju ganska bra för honom kan man ju säga, så jag försöker verkligen använda det så mycket jag kan. Och när det visar sig att saker blir lösta och det rinner på i ett "flow" av lösningar, ni vet den känslan, då är det det som blir motivationen för mig! Sen är det ju som vanligt, det funkar ju inte jämt men är ett bra verktyg.

Under "Motivationsdagen" var ljuvliga Maria Lundqvist konferencier. Hon kan verkligen konsten att motivera genom humor! Vår egen Leila Söderholm och Gunnar kan med sin energi kan motivera vem som helst att börja röra på sig, både i det lilla och i det lite större i vardagen. Sen hade vi underbara Tilde De Paula som delade med sig av sin resa, både från barndomen och när hon besökte ett flyktingläger i våras hon kom ju själv som flykting till Sverige när hon var 2 år. Inte ett öga var torrt och där ligger väl den starkaste motivation i våra känslor, se filmen från "Motivationsdagen nedan. 

Vi är alla supermamas Bild: Vardagspuls

Vi är alla supermamas

Publicerat: 2016-11-25   |  Mia Rossling

Hur sätter man guldkant på en måndag? Jo, man firar att man är en "supermama" (haha, auto-correct ville såklart att det skulle stå "Superman"!) - tillsammans med ett gäng andra supermamas (och jo faktiskt, en eller två supermen var där också) och äter gott, pratar öppet om det man känner inför det som känns mest just nu och framförallt, så hyllar man varandra.

Det kanske låter för bra för att vara sant, men igår på Årets Mama så var det precis så. Det var den här perfekta kombinationen av att få klä upp sig lite, mingla och sedan ha tid att umgås över riktigt vällagad god mat och sedan lyssna till olika historier av andra mammor som gjort skillnad.

Jag fick fick en fin pratstund med flera av gästerna och alla var verkligen överens om att boosten man får av andra kvinnors support faktiskt är mycket starkare än något annat (sorry, supermen, men ni är självklart också viktiga!). Så jag vill verkligen slå ett slag för att samla ihop några supermamas och boosta varandra, ha en egen liten galakväll!  Tillsammans blir vi ju så mycket starkare – och gladare : )

Håll gärna utkik här på Vardagspuls efter massa kul hälsotips som jag fick på vägen...

Tidigare inlägg