Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

Mia Rossling vardagspuls goda grannar Bild: Mia Rossling

Goda grannar – bra för hälsan

Publicerat: 2016-05-02   |  Vardagspuls-Mia

Hemma på våran gård, i stan.

Goda grannar, vi minns väl alla (födda på 80-talet eller tidigare) denna svenska TV-serie om ett gäng grannar, men så himla goda mot varandra vet jag inte om de var alltid men man kollade ju ändå (fanns inte så många alternativ at the time) - på våran gård, är det precis tvärtom.

Vi har, på riktigt, helt underbara grannar!

När vi skulle flytta in hade jag en liten oro i magen, ni vet - ska man trivas, kommer Bobo trivas, hur är just grannarna, osv?

Så fick jag ett meddelande på Facebook från en barndomsvän; ”Hej, ska du flytta in i vårt hus?! Jag är medlem i styrelsen och godkände just dig som medlem! Kram Caroline”.

What?! Vilka underbara nyheter! Caroline, ett par år äldre än jag, uppväxta i samma lilla bostadsområde Rydebäck, en knapp mil söder om Helsingborg. Snyggaste tjejen på skolan var hon minsann och hennes storasyster Helena, min stora idol och gympalärare i många år (jodå, jag har varit gymnast, jodå). 

Caroline, hennes sambo och två barn bodde alltså i vårt nya hus och hon kunde genast intyga hur bra det var här, dessutom var Bobo och hennes stora tjej Jonetta jämngamla - hurra! Vilken lättnad. 

Som om det inte var nog visade det sig att det var inte bara en utan TRE ytterligare familjer på gården med jämngamla barn och urtrevliga föräldrar. Ni vet, grannar som man VILL hänga med.

Så nu när våren äntligen verkar vara här för att stanna (snälla, snälla våren) så har ungarna så mycket kul ihop, vi grillar, umgås och njuter av att bo på en av de bästa gårdarna i stan - ibland är det tur man ska ha!

Att ha riktigt goda grannar är verkligen bra för hälsan.