Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

Mia Rossling Vardagspuls skansen Bild: Mia Rossling

Härligt på Skansen – men ont om nyttig mat

Publicerat: 2016-05-09   |  Vardagspuls-Mia

Ledig dag och det fick bli Djurgårdsfärjan över till Skansen! Varje gång vi är där så påminns jag om två saker.

1. Vilken oerhört fantastisk kultur- och naturskatt vi har, ett stenkast från centrum i vår vackra stad, särskilt vid den här tiden på året - jösses vad vackert det är! Inte bara omgivningen, grönskan och de små husen - höjden och utsikten! Wow.

2. Hur hungrig och trött man blir efter en heldag här.

 

På Skansen var det först en ridtur som lockade. Det blev hästen Walle som fick knata runt med Bobo på ryggen och han satt rakryggad och stolt i sadeln. Han är just nu i åldern då man börjar klara saker helt själv, på riktigt. Det har varit skidor i vinter, han klär på sig själv, har ingen blöja längre osv... man vill stanna tiden ibland men blir samtidigt så sprickfärdigt stolt över alla framsteg. Även om tålamodet prövas är det verkligen värt att släppa lite på tyglarna (!) och låta dem försöka själva...

 

Därefter  tog vi varvet runt och letade djur, det blir alltid lite fnissigt vid staketen tycker jag när vi föräldrar står och försöker peka ut alla djur; - Titta där är kossorna! Och se vilken stor gris! Har du sett leoparden? ("nä, det där är ett lodjur" sa en pappa, lite trött), Eh, naturligtvis! Kolla lodjuret! Vi mötte många fina djur men björnarna, de hade inte vågat sig ur idet riktgt ännu, tröttmössor!

 

Vid lunchen var vi vrålhungriga och sugna på en god lunch. Får jag klaga på EN sak på Skansen så blir det maten. Kan vi inte snälla här på denna genuina underbara plast undvika "grillspecial", hamburgare med extra allt och pommes?! Är helt övertygad om att ingen hade saknat det. Jag ska faktisk skriva till Skansen. Först ska jag hylla dem och sen ska jag skicka en önskemeny på vad som skulle kunna finnas till lunch, enkelt och gott men liiite nyttigare, för alla! Kom gärna med förslag om ni vill!