Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

Mia Rossling Äldrekontakt Vardagspuls Bild: Mia Rossling

Kompishelg och Äldrekontakt

Publicerat: 2016-04-18   |  Vardagspuls-Mia

Fredagsmys. Vad är då bättre än att bli bjudna på hemlagade burgare & bus till kompisarna Lisa och Julia? Bobo och Julia var beräknade med en vecka emellan men bytte födelsedagar när de kom. Julia kom först fast hon skulle kommit sist och Bobo väntade lite extra, så de bytte helt enkelt födelsedagar med varannan och nu är det alltså  en vecka mellan dessa, snart fyraåriga yrväder. När de träffas brukar det alltid bli ett bråk, många skatt och massa bus! I fredags bjöd Lisa som alltid på smarriga grejer, denna gång hemgjorda burgare (hann tyvärr ej komma med på bild innan de slank ner!) och sen blev det målarverkstad i köket! Därefter välte de i stort sätt Julias rum och till slut landade de in bredvid Lisa och sagan om pannkakan innan vi fick tacka för oss. Fredagsmys med extra allt!

II lördags hade vi bjudit över vännerna Maja, Theodor & Alfred. Bobo rev fram allt han kunde i utklädningslådan och snart hade vi en Spiderman, en Hulken och en pirat-Jake i huset.

Jag hade på eftermiddagen ett uppdrag som konferencier på ett event för den fina organisationen "Äldrekontakt", en förening jag varit ideellt engagerad i under en längre tid som anordnar fikaträffar för många av våra ensamma äldre.

Jag trodde först att det skulle vara en "dag för de äldre" så jag hade tänkt mig en en eftermiddag med gofika, kaffe, fina pratstunder och att tala med extra hög stämma. MEN, det visade sig vara ett event FÖR de äldre, speciellt inbjudna gäster skulle komma till Strandvägen 7A för att dricka lite champagne, äta snittar och delta i en auktion där alla medel skulle gå direkt till organisationen - och mitt uppdrag var att leda eventet framåt, underhålla och presentera denna auktion - vilken tur att jag fick detta förklarat för mig innan, haha!

Det blev en lyckad eftermiddag och jag ropade till och med in mitt första auktionsverk, en underbar tavla av Gunilla Bergström, Alfons Åbergs ”Helikopterresa i skymningen". Det var hur kul som helst att hålla upp sitt nummer i luften och såklart att vinna på första, andra tredje - såld! Kan verkligen rekommendera, framförallt er som inte har någon äldre kvar längre (det har tyvärr inte jag) att kika in hos Äldrekontakt, man kan bli chaufför, fikavärd eller kanske månadsgivare.

Samtidigt hade kompisen Maja haft full rulle hemma hos oss med alla barnen och på kvällen bestämde vi att de skulle sova över - vilken lycka! Bobo viskade spänt på söndagsmorgonen; Är det sant att Theo och Alfred har sovit här? Vårvädret denna söndag bjöd på spöregn men på eftermiddagen åkte vi ut till några andra gemensamma vänner och lekte äntligen lite utomhus. Killarna gungade i takt och vi mammor fikade i lugn och ro i parken… hmn… i nån minut i alla fall!

På så många sätt en lycka helg och sonen sussar nu, helt slut i sängen med nytvättade lakan.

Vänner, gemenskap och att hjälpas åt - det är fina grejer det.

Har ni haft en fin helg?