Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

Statusuppdatering av Mia Rosslings kropp inför Vardagspuls Bild: Vardagspuls-Mårre

”Från urladdning till uppladdning”

Publicerat: 2015-01-25   |  Mia Rossling
Kategori: Hälsa

Vardagspuls. Jo, tack. Pulsen skenade som en guttaperka förra veckan såhär inför premiären av Vardagspuls. VABruari borde bytts ut mot VAFruari, "Vård Av Förälder", då undertecknad låg nere för räkning strax efter semmelpremiären (eller fastlagsbulle som det heter i mitt kära Skåne), medans sonen var frisk som en nötkärna, tackolov!

Jag ska inte tråka ut er med mina åkommor men halsfluss OCH migrän inkl kräkningar är ingen kul kombo. Är inte ute efter medömkan här, men gärna lite medmänsklig sympati.
Jag tänker att det nog är ganska vanligt det här, något stort är på gång, man vill vara på topp och så BOOM! Kroppen bara; "app-app-app-app-app, nu går du lite fort fram här, och eftersom du inte slutar mala så mycket i ditt huvud heller så tvingas jag nu, som din kropp och härbärge att ge dig, ska vi kalla det en påtvingad minisemester inklusive svidande konsekvenser?? Ok, då gör vi så." BOOM. Man bara, tack för den.
Men.
Då är det vila som gäller. Och i detta fall, även penicillin.
VILKEN URLADDNING!

Och i mitt fall hade jag inte klarat det så bra om jag inte trots allt lyckats med följande:
Be om hjälp. När migränen gick till attack, bad jag bästa vännen komma förbi och lämna sonen på dagis. Tack. Farmor & farfar ställde upp att hämta. Tack.
Aktivera barnet. Med någon annan. I detta fall skidäventyr med pappan, se opp i backen!
Vila. Utan dåligt samvete.
Ministäda. När man känner sig lite bättre kan man alltid göra ngt (om man vill och orkar), jag lyckades rensa två lådor. I lugn å ro.
Sitt-duscha. I brist på badkar flyttas sonens badrumspall in i duschen och VIPS så har man ett eget "Hamam-bad", man blir som pånyttfödd i hemmets lugna vrå!

Hur som helst. Efter en urladdning, kommer alltså en UPPLADDNING.
Och Herre vad kul det här ska bli! Vi ska sända live-tv varje dag!

Efter att ha jobbat bakom kameran i många år ska det bli otroligt kul att få direktkontakt med alla er som tittar - och ni kan skriva direkt till mig!
Jag finns hela tiden på vardagspuls.se - där ni hittar typ allt ni behöver för att få en roligare, smartare, och kanske till och med lite hälsosammare vardag. Hoppas vi ses!

Ps. Mitt mål denna vår är att verkligen börja träna. Så att det blir ett naturligt inslag i min vardag. Ska bara bli (helt) frisk först. Ja, ni fattar! Ds.