Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

Mia Rossling på Mallorca som ung Bild: Mia Rossling

Mallis!

Publicerat: 2016-07-08   |  Mia Rossling

Mallorca, allas vår Mallis. Denna lilla ö (ja, den är faktiskt inte större än Gotland!) har en mycket speciell plats i mitt hjärta. Hit gjorde jag min första resa (fyra tjejer, 16 år Magaluf tidigt 90-tal, ja ni förstår ju själva..) och flera år senare bodde jag på norra delen av ön i ett och ett halvt år och jobbade på hotell. Jag höll dock på att sätta hjärtat i halsgropen när jag insåg att det är snart "nätta" 20 år sedan jag bodde där - TJUGO ÅR? Jag som ÄR typ 20 år..eller?)

Hotelljobbet var på många sätt otroligt kul men också riktigt galet. Det var show, dans, minidisco och uppdraget att underhålla av hotellgäster (stora små små). Vi jobbade sex dagar i veckan, i princip dygnet runt ovh lönen var riktigt usel. Men kul hade vi! Innan jag åkte trodde jag att förutom sången som jag älskar, skulle få lära mig spanska. Sjunga fick jag göra men på spanska lärde jag mig bara att räkna till tio och att säga "Hola" och "Hasta luego" - alla spanjorer på hotellet pratade och förstod svenska, gästerna och mina kollegor var alla skandinaviska! Så det blev inget med det (jag skämdes så mycket när jag kom hem efter 1,5 år i Spanien att jag flyttade ill Barcelona för att läsa spanska på riktigt direkt efter, men mer om det en annan gång).

Vad vi också fick lära oss på hotellet var tio olika "shower" med olika teman (ABBA, pop, Disney, 50-tal osv) och långa var dem också - oj vad vi sjöng och dansade, övade koreografi och stämmor och sen uppträdde vi ofta med två shower per kväll i sisådär 45 grader, förbränningen var på topp kan jag säga! Det vägdes dock upp av vi även fick lära oss att blanda ca 10 liter våffelsmet varje dag då vi serverade våfflor med sylt & grädde till gästerna på hotellet som en trevlig liten service. Herre med våfflor jag åt!

Tiden på Mallis var verkligen en livserfarenhet, träffade många fina vänner som fortfarande är nära. Och fick lära mig en del läxor, som att stå upp för mig själv och att jobba hårt. Kommer fortfarande ihåg de flesta showerna också, vem vet om det får bli ett litet 20-årsjubileum nånstans..?!

Och nu har vi precis kommit hem från en underbar liten tur till denna vackra ö, mer om det i nästa inlägg. Har ni några goa Mallis-minnen?