Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

Mia testar sömn i Vardagspuls Bild: Mia Rossling

Mia testar sin sömn

Publicerat: 2015-04-23   |  Mia Rossling

Jag har alltid kunnat sova bra, så det var först efter att jag fick barn som jag verkligen började uppskatta det här med att sova gott, tidigare hade jag nog mest tagit det för givet (lite visste jag!)
Någon som känner igen sig?
Men trots sömnbrist som beror på småbarn så sover jag otroligt gott och det är jag så tacksam för. Min mamma har tyvärr alltid haft sömnproblem så hon testade lite grejer på mig som liten, och jag tror baske mig att det hjälpte!

Sov-gott-betyg

När jag var nyfödd satte mina föräldrar ofta in dammsugaren i mitt rum, i full gång! Tydligen sov jag gott till detta oljud. När det var tillställningar hemma i huset stängdes aldrig min dörr och det var inga som sänkte rösterna, och jag sov som en stock. Dessutom hade mamma för vana att med mjuk röst tala om att ”nuuuu skulle jag få gå och lägga mig i min alldeles eeeegna och skööööna säng”. Låter det knasigt? Det var det säkert också men jag tror faktsikt att det har fått mig att inte bara sova gott utan att jag också kan somna i stort sätt varsomhelst. Kring min storasyster smög de tysta som möss och hon vaknar till när en mygga fiser!

Det var kul att få mätt sin sömn och också få det intygat – jag sover bra! Vilket även betyder att min hjärna får chans att ladda om och även huden, fick jag reda på, ”förnyas” under natten. Något annat vi fik lära oss är att det faktiskt går att ta igen sömn, har du sovit dåligt en natt så satsa på att gå och lägga dig tidigare nästa. Och underskatta inte en hederlig tupplur!

Har du sömnproblem kan jag verkligen rekommendera att göra ett sömntest, det finns mycket bra hjälp att få.

Nu ska jag nog ta mig en liten ”tuppis”, kuckeliku!

Mia