Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

Mia Rossling firade midsommar med sin son, dans kring midsommarstången och smarrig tårta med jordgubbar och blåbär Bild: Mia Rossling

Midsommar i vått och torrt

Publicerat: 2016-06-28   |  Mia Rossling

Så kom den äntligen, Midsommarhelgen. Som vi hade längtat, Bobo och jag. Vi har sådan tur att ha vänner med underbara lantställen som vi får vara hos. Det är två familjer som lärde känna varandra som nya grannar för åtta år sedan och nu firar vi för sjätte året in sommaren, tillsammans har vi skapat en Midsommartradition som känns så viktig, särskilt för barnen - eller ja lika mycket för oss vuxna faktiskt!

Vi försöker alltid åka ut till landet en dag innan, det är så mysigt att vakna upp själva aftonen. Förra året hade vi i och för sig regn och 4 grader (samma temp som julafton året innan) och det var nog ganska bra för det innebar att förväntningarna i år var nere på noll, och kämparandan löd; klarade vi det klarar vi allt!

I år var vi 15 vuxna, 6 barn , tre hundar och en papegoja. Aftonen inleddes med en lång stund i de underbara trädgårdarna som erbjuder alla möjliga vackra blommor och växter, tyvärr kan jag inte namnet på alla lika bra som vår gode vän Magnus (som äger ett av husen), fråga honom om VILKEN blomma som helst och han tvekar inte en sekund! Oftast får man ett svar i stil med "ja, det där kanske du tror är en Iris pumila (öh, nej jag trodde ingenting), men det är det just inte utan vi talar alltså om en kusin till denna, en Iris cyrysographes som faktisk härstammar från Sibirien!" osv. Jag samlade alla vackra blommor jag kunde hitta då det nämligen är min uppgift att förse alla som vill med kransar. Kan inte tänka mig en Midsommar utan krans i håret, har fått en handgjord fin av min mamma varje år under uppväxten.

Det tar en stund att få ihop ca 10 kransar men vackert blev det och så var det dags för lunch! Jag kan inte heller tänka mig en Midsommar utan sånghäfte så det blir också på mitt bord att fixa till sen skrålar vi alla i kör, dock utan nubbe! Tack och lov (för allas skull) är det inte jag som lägger min hand på maten utan andra mycket begåvade personer. Nyheter för i år på lunchbordet var en riktigt god laxröra med förlorat ägg till och sedan en mini-bruchetta med kronärtskock/parmesanröra på, förutom allt det traditionella då, jo man tackar!

En sak som absolut inte är accepterat på midsommar är att äta den traditionella tårtan om man INTE har dansat runt stången och i år såg tårtan så god ut att ALLA var uppe och rörde på fläsket! Bra motivation! I själva stången hade vi ett ljuvligt flaggspel med alla olika nationaliteter, sexualiteter och även en piratflagga representerade - hurra för mångfald!

Till kvällen blev det grillning och ännu mera sång och gittarspel till långt in på natten. Och som om detta inte var nog var det riktigt ljummet ute och sol nästan hela eftermiddagen! Pricken över i:et var högsommarvärmen som bjöds på Midsommardagen med poolhäng, dopp i sjön och ännu mera grillning... Jag förstår varför vi hade längtat. Tacksamma och glada är vi nu redo för sommarn!

Vad har ni för sommarplaner?