Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

Mia Rossling blogg morotsmuffins morotsfest Bild: Mia Rossling

Morotsfest!

Publicerat: 2016-04-20   |  Vardagspuls-Mia

Lite då och då beställer jag mat på nätet, tycker att det är så smidigt när man fattas större varor (typ en bal med toapapper, blöjor osv) och nu var det dags för en beställning. Gillar egentligen att handla i affären faktiskt men skönt att slippa släpa! Men så blir det lätt lite knasigt ibland, det går lite för fort helt enkelt. Så vad gör man när man råkat beställa 2 st påsar med 3 KG morötter?? Morotsmuffins såklart!

Hittade ett smarrigt recept sen var det bara att börja riva morötter och börja baka!

Jag och Bobo bakar gärna tillsammans. När han var lite yngre blev det mest kaos men nu märker jag att han lägger stor vikt(!) i hur man mäter upp och försiktigt häller i de olika ingredienserna i bunkarna, när man ska röra och vispa och vi har ofta en väldigt mysig stund tillsammans.

Mest sugen är han såklart på att slicka skålen (vem är inte det?!) men även detta har han lärt sig att tålmodigt vänta in som final numera. 

Medans muffinsen fick svalna testade jag att göra egen frosting, mums! Men jag tyckte själv att det var så kul att spritsa att jag fick skärpa till mig och låta Bobo prova också. På de sista i alla fall, hehe.

Sen gick vi till vår snälla granne Frans, som även är fastighetsskötare här i huset (ni vet en sådär som alla hoppas på att ha till hands i sitt hus), och bjöd honom och hans fru på muffins. Bobo fick mata hans fiskar i akvariet också, alltid lika spännande. Luktade inte lika gott som muffinsen dock. Minns ni den lukten??

De känns viktiga, de här små stunderna tillsammans att dela, långt från iPads, städning och tjat - så vilken tur det är, att morot är ju också mat!