Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

Mia och Bobo i Åre Bild: Mia Rossling

När livet är på topp!

Publicerat: 2016-04-12   |  Vardagspuls-Mia
När sonen Bobo åkte skidor med sin pappa uppe i fjällen över påsk, släppte det på riktigt i backen.

Pappan ringde och rapporterade lyriskt om framstegen och framförallt lusten för åkningen – något han hoppats länge på då intresset för skidor och vintersport är stort. Och stämningen höll i sig hela vägen ner till Stockholm. Det syntes så tydligt på Bobo att han hade utvecklats, inte bara av vad han berättade och filmer jag fick se, utan hela hans självkänsla kändes stärkt och han vad på ett strålande humör. En speciell upplevelse och det slår mig hur vikigt det är att vi tidigt ger förutsättningar till utveckling – fysiskt som mentalt.

Min egen skidgnista tändes såklart av detta! Har själv åkt skidor sedan jag var barn, varje år blev det resor till Alperna eller fjällen och ofta åkte vi en lååång tågresa mellan Skåne och Gällevare (närmare bestämt skidorten ”Dundret”), hur avlångt kan ett land vara?! Har många härliga minnen från dessa resor: gemenskapen, naturen och framförallt att man fick tid med föräldrarna.

Vardagspuls-Mia i ÅreNär så bästa vännerna hade en vecka bokad i Åre slog jag och Bobo till på en långhelg! Och till vår glädje hakade även vår härliga kompis Martinus på!

Nu, lycklig och mör i benen efter första dagen i backen var det nu min tur att få ringa hem och lyriskt  rapportera om denna unika upplevelse – att få dela natur, glädje, sol och snö med det viktigaste man har, det är bra grejer det. Då är livet (på) toppen!
Har ni åkt några skidor i år?

Snöiga kramar från Åre