Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

Bobo och hans kompis med sina pumpor Bild: Mia Rossling

Pumpor, pumpor, pumpor - pumpor överallt!

Publicerat: 2016-11-04   |  Mia Rossling

Visst är det lite lustigt ändå, att vi tagit över en amerikansk tradition, bara sådär! Jag minns när den kom till Sverige, jag var i 25-årsåldern och gick på ett otroligt roligt Halloweenparty, utklädd från topp till tå (det tog dagar att få bort sminket och reda ut håret), så jag förstår det här med att vilja klä ut sig, busa och spöka. Samtidigt tycker jag att det finns lite väl mycket "räligt" (som vi säger i Skåne) över världen just nu. Därför blev jag extra glad att Bobos förskola, som också har många mindre barn hade "SNÄLLOWEEN" istället - de busade, dekorerade hjärtan, hade speciella lekar och så vidare, något som Bobo tyckte var hur kul som helst!

Sen hade vi en egen kul grej hemma med grannen och kompisen Jonetta. Barnen planterade för cika en vecka sedan varsin pumpakärna i rabatten ute på gården. De fick sätta tandpetare med varsin skylt och sedan vattna. Och nu en vecka senare, tro det eller ej så hade det "vuxit upp" två stora pumpor ur jorden! Jag och Jonettas mamma Caroline tyckte nästan att det var roligare än barnen, detta var vårt lilla bus och de köpte det med hull och hår! Sedan blev det till att karva ut en gubbe och sätta ljus i, lite läskigt men mest läckert!

Jag passade också på att testa att rosta fröna och de blev sååå goda! Toppen att de är så järnrika (kämpar på med järnvärdet ända sedan graviditeten) - kolla gärna hur man rostar enkelt på min instagram: miavardagspuls. Men innan de rostades sparade Bobo självklart en kärna...