Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Vardagspuls Mia Rossling
Vardagspuls-Mia

Mia Rossling, Vardagspuls-Mia, är som du och jag. För hur får man egentligen till det där med hälsa och träning i vardagen?

Vardagspuls-Mia tillsammans med sonen Bobo i skärgården Bild: Mia Rossling

Vattenlek, ingen lek!

Publicerat: 2016-08-09   |  Mia Rossling

Något av det vackraste jag vet är Stockholm skärgård. När jag var liten åkte jag ofta med pappa till familjevännerna och firade midsommar eller en semestervecka på deras ö i skärgården, för mig var det en magisk plats jag har så många starka minnen därifrån.

Dottern i familjen"Bebbe" som hon kallades hon då ( och som idag är duktiga http://isabelle.se), hade mig i hälarna vare sig hon ville eller inte. Ett minne är att Isabelle redan då använde en så kallad "sup", alltså en surfingbräda som vi badade från och hängde på och jag minns även att hon utövade nån form av gymnastik på den, alltid före sin tid och alltså även före Yoga Girl! ; )

Nu, sista helgen av semestern fick jag och Bobo nöjet att spendera hos bästa vännerna i skärgården. Vädret, hänget, maten, barnen och bastun fick alla toppbetyg. Lite värre var det med min kropp. Den fick stryk. Under lördagen var jag inte sen att hänga med ett gäng ut med båten för lite vattenlek, jag var så sugen att slänga på mig ett par vattenskidor och njuta av farten på havet! Det ska sägas att jag har "gått på vattenskidor", alltså så som folk går på fotboll, tennis osv, alltså tränat det regelbundet helt enkelt. Men det var ju ett tag sedan.

Efter åtta ilskna försök i vattnet gav jag upp. Jag kom inte ens upp på de förbaskade skidorna! Sonen var mycket besviken, för att inte tala om jag själv.

Träningsvärken, eller VÄRKEN i allmänhet som infann sig efteråt var inte nådig, och ett högt rop på hjälp från min stackars mörbultade kropp - "Börja trääääna". Så jag har lovet den det nu. Tack och lov testade jag även att köra "sup", surfingbräda efter båten och det klarade jag! En liten stund i alla fall. Men håll ut arma kropp, jag är på gång, jag e laddad... ska bara vila ut den värsta värken först.

Har ni haft någon träningsvärk i sommar? (Snälla säg ja).