Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

”Lite gott käk är enklaste vägen till njutning”

 

Han är kock och krögare på heltid, men när Christian Hellberg ska vardagslyxa till det – då går han på restaurang.
Annars är middag hemma med dottern Cornelia det som gäller på lediga kvällar, och träning. 
– Jag har haft gym-kort sedan 1999, men nu har jag faktiskt börjat gå dit.

Publicerad 2015-02-11 | Vardagspuls
När gick du från att bara äta mat till att vilja jobba med mat?

– När jag gick ut nian var jag otroligt skoltrött och seglade med ett gäng göteborgare till Grekland. Ungefär vid Kiel insåg jag att äter jag inte det andra lagar får jag göra det själv, så jag lagade allt på båten till slut. Sedan lärde jag mig laga mat för att kunna åka skidor – jag var i Alperna i fyra år – och sedan har det rullat på. 2001 vann jag Årets kock.
Jag tävlar fortfarande i saker som är tråkigt, gör man det tråkiga fort så får man snabbare göra roliga saker. 

När vi ska handla för veckan, vad är de viktigaste sakerna att tänka på?

– Ta med en citron, det är en otroligt bra smakbärare, men man ska ha kul också och tänk igenom vad du handlar – ha gärna en plan och var mätt.

När du gör en storhandling vad är det som alltid slinker med?

– Färsk pasta. Paolo Robertos färska pasta med Ricotta är Cornelia tokig i och sedan en olivolja. Jag har så mycket olivolja hemma att jag kan bada i den.

När man inte är sugen på mat men känner att jag måste äta – vad ska man göra då?

– Om du går i en stad kan du väl gå ett par hundra meter och prova något nytt kök. Är du hemma ska du se till att ha några quickfix i frysen som du snabbt kan ta fram. Färsk pasta är också bra, där kan du gå hur brett som helst. 

När du ska vardagslyxa till det lite – vad gör du då?

– Det här kan verka lite konstig eftersom jag är kock och krögare och är mycket på restaurang, men söndagsmiddagen är helig. Då går jag ut och äter på restaurang. På Chill out sushi i Malmö och i Stockholm blir det på Ulla Winbladh. Att själv få den service man ger själv – det är vardagslyx. En annan grej är att jag unnar mig att gå på massage och spa, en gång i veckan ungefär. Det gör gott för hela sinnet. 

Om du var folkhälsominister – vad är det första du skulle göra då?

– Jag skulle nog införa mer motion på arbetsplatserna, vi är rätt dåliga på det i vår bransch, jag ser att sjukskrivningar kommer för att folk inte sköter sin kropp. Man ska nog börja med motionen och inte maten. I västvärlden har vi ganska bra koll på hur vi ska äta men man kan glömma bort att röra på sig. Jag själv har gått ner 12,5 kilo det senaste 1,5 året och jag har egentligen bara börjat röra mig, jag haft SATS-kort sedan 1999 men nu har jag faktiskt börjat gå dit.

Vad vill du att Christian ska laga i programmet? Skriv på vår Facebook-sida:

 

”Lite gott käk är enklaste vägen till njutning”Det är stjärnkocken Christian Hellbergs matnyttiga tips för såväl vardag...

Posted by Vardagspuls on Monday, November 16, 2015

Här kan du följa Christian Hellberg i sociala medier:
Instagram
Twitter

Mer fakta om Christian:

Tittar på: Jag gillar serier som Breaking Bad och Walking Dead. Höst och vinter måste jag se på NFL och heja fram New England Patriots som är i Superbowl nu dessutom.

Lyssnar på: Åker jag skidor är det Red Hot Chili Peppers, otroligt bra skidåkarmusik. Veronica Maggio gillar jag också. Jag har dessutom alltid varit ett stort fan av Orup, men min absoluta favoritlåt är Robbie Williams ”Let me entertain you”.

Vanligaste vardagsmiddagen: Oftast köper vi fisk, torsk eller sej eller annan torskfisk, Cornelia får peka på den hon vill ha i fiskdisken. Den skär jag i bitar, panerar och steker och serverar med kokt potatis och smör – det är riktiga fiskpinnar.

Får hög positiv puls i vardagen av: När det går bra för vänner får jag en otrolig kick, det är rakt motsatt till att vara missunnsam. Jag får alltid en bra kick av människor jag har har nära, att t ex se hur Cornelia utvecklas. Och enklaste vägen till njutning är lite gott käk.

Får negativ hög puls i vardagen av: Min kollega Anders Dahlbom sa en gång att; ”om du ändå gör något kan du lika gärna göra det bra”. Även om det bara är att skala potatis eller limma ihop ett kuvert. Vardagsslarv och likgiltighet är det värsta jag vet.

I Vardagspuls på TV4 kommer jag att bidra med: Jag har lagat mat i 23 år och har man gjort det så länge så är det inte så krångligt. Men man måste våga prova, jag kommer att ge många enkla tricks, och inspiration – det är inte extra jobbigt att göra en fiskbit som är en fiskpinne.

Det här kommer jag att hjälpa läsarna med på vardagspuls.se:
Om jag får ihop det tror jag att alla kan få ihop det, mat måste få ta mer än femton minuter. Vi har kök värda flera miljoner och så är folk bara där i en kvart.

Christian Hellberg

Christian Hellberg

Namn: Christian Hellberg
Familj: Dottern Cornelia, 5 år
Ålder: 42 den 12 oktober
Bor: Stockholm, Hammarby sjöstad
Gör till vardags: Krögare på Restaurang Griffins i Stockholm. Gör TV-program och kokböcker när jag har tid och får frågan, gästspel på krogar och håller föreläsningar ibland.