Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl inspirerar även när hon springer Bild: Aftonbladet Bild

”Jag var övertygad om att jag inte kunde springa”

Det här är Vardagspuls hälsoinspiratör Hillevi Wahl

Hillevi Wahl är journalist, författare, trebarnsmamma – och träningstokig. Och fullständigt orädd för att testa nya saker.
Dessutom började Hillevi inte träna förrän hon var 45 år gammal.
– Kan jag komma igång, kan alla!

Publicerad 2017-02-07 | Vardagspuls
 1. Vem är du?
  – Jag är journalist och författare, trebarnsmamma, före detta klumpeduns och numera militärträningsfrälst och lopptokig.
 2. Du fyllde 50 år 2015 och firade  på ett alldeles speciellt sätt. Berätta!
  – I närmare 45 år gick jag omkring och var övertygad om att jag inte kunde springa. Men genom militärträningen lärde jag mig att ta små steg i taget, att utmana mina gränser lite varje gång. Jag har gått från att knappt kunna springa hundra meter, till att klara ett av Sveriges tuffaste fjällmaraton.
  – Nu älskar jag att springa lopp, det är en sådan folkfest varje gång. När jag gick på Roslagsleden och funderade på mitt 50-årsfirande så tänkte jag att jag inte ville ha något tårtkalas – jag ville fira kroppen! Därför kom jag på att jag skulle fira 50 genom att springa 50 lopp på ett år.
 3. Men finns det ens så många lopp i Sverige?
  – Oh ja, det finns många hundra. Och man kan titta utanför Sverige också. I mars ska jag till exempel springa Prag Halvmaraton och i juni kommer min stora final på #50-loppsutmaningen att vara Kilians Classik i de franska Pyrenéerna.
 4. Du skriver krönikor, böcker, föreläser, har tre barn och tränar. Hur hinner du?
  – Ha ha. Tänk, den frågan får jag alltid. Jag är bra på att prioritera, göra en sak i taget. Vara i nuet och fokusera min kraft. Det är viktigt. Att kunna njuta av stunden och vila i sina segrar, det ger kraft och blir som en språngbräda mot nya utmaningar. Och framför allt vågar jag misslyckas.
 5. Till sist. Vad önskar du dig mest av allt just nu?
  – Att kroppen håller och att jag får massor av nya härliga läsarkontakter via Vardagspuls.

7 snabba med Hillevi Wahl

 1. Tittar på: Blodiga, snygga tv-serier! Som Bones, Holby City eller Tyst vittne. Och jag hetstittar när jag tittar. Jag vill ha allt, nu! Brittiska deckare älskar jag. För att inte tala om amerikanska mästerverk som House of Cards. Jag håller andan inför den nya säsongen. Och självklart Biggest Loser. Eftersom jag själv har varit kraftigt överviktig vet jag vilka hjältar alla medverkande är. De inspirerar mig.
 2. Lyssnar på: Poddradio! Älskar Värvet, Spanarna i P1, Serial, Mordutredarna och P1 Dokumentär.
 3. Vanligaste vardagsmiddagen: Något från vår matkasseleverantör. Livet har blivit så mycket enklare sedan vi började prenumerera på matkassar. Hemmapanerad fisk med potatis och stuvad spenat är en favorit hos oss. Och ärtor! Lykke skulle nog kunna leva bara på ärtor om hon fick. Själv älskar jag ägg och keso till nästan allt. Jag är en hungerflicka och behöver rejält med protein för att bli mätt.
 4. Följer du recept: Jajamän, annars går det käpprätt åt skogen! Nu har jag hittat in på Arla.se och kommer att testa några recept i veckan på bloggen. Ungarna får vara den stentuffa juryn – det ska bli spännande.
 5. Får hög positiv puls i vardagen av: Militärträning och backintervaller. Jag har ansträngningsastma, så ibland känns det som om jag går konstant på maxpuls.
 6. Får hög negativ stresspuls i vardagen av: Gnälliga människor och översittare. Jag blir stressad bara jag tänker på dem!
 7. Det här vill jag bidra med till vardagspuls.se: Glädje och mod. Mod att våga följa sin nyfikenhet och testa nya grejer, nya träningsformer eller se nya platser. Livet är ett äventyr och kroppen är ett nöjesfält. Om jag kan börja träna och må så här himla bra efter 45, så kan tamejsjutton alla. Numera tänker jag som Pippi när jag står inför något nytt: ”Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag säkert!” Ibland misslyckas jag så det sjunger om det, men det gör ingenting – då blir det åtminstone en bra instagrambild!

Namn: Hillevi Wahl, författare, inspiratör, talare och hälsoguru
Familj: Maken Gunnar och barnen Elliot, Movitz och Lykke
Ålder: 51
Bor: Fredhäll, Stockholm
Gör till vardags: Skriver, tränar och skrattar, enligt mina barn.

Följ Hillevi i sociala medier:
Instagram:instagram.com/hilleviwahl/
Facebook:https://www.facebook.com/hillevi
Twitter:https://twitter.com/hilleviwahl