Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

teknik prylar Bild: Google Pressbild, Apple

Teknikbloggaren Paula Manrique har med sig de nya prylarna som väldigt snart kommer att förändra vår vardag. Från Vardagspuls den 20 november.

Här är de hetaste framtidsprylarna just nu

Teknikbloggaren Paula Manriques favoriter

Paula "Fenjima" Manrique är teknikbloggare, gamer och modell. Här tipsar hon om prylarna som snart kommer att finnas i var mans hem.

Publicerad 2015-11-20 | Vardagspuls

1. Virtual reality

"Vi kan redan nu ta plats i en annan värld genom virtual reality-teknik. Det här kommer att bli ett annat sätt att uppleva till exempel film, spel eller museibesök. Det kommer också att leda till ett annat sätt att shoppa: man kan ta på sig glasögonen och gå in i en onlinebutik som om det vore en fysisk butik, gå omkring och kolla på varorna."

Det finns många modeller av VR-glasögon. Bland annat en variant i papp, Google Cardboard, som kostar kring femtiolappen och dyrare varianter, som Samsung Gear VR som kostar ett par tusen kronor. Finns i dag i många teknikbutiker.

2. Smarta golv

"En svensk uppfinning som är ett trägolv med nanoteknik i. När golvet träffas av ljus, naturligt eller artficiellt, bryter ned organiska partiklar och omvandlar dem till koldioxid och vattenånga – allt det dåliga blir till ny, frisk luft! Det här är jättebra för folk med allergier, folk med husdjur eller eller till exempel i frisösalonger eller lagerlokaler med stark lukt."

Finns att köpa online. Läs mer om smarta golv på Välinges hemsida.

3. Smarta tekannan/kaffebryggaren

"Man kontrollerar kannan med en app och kan på så sätt bestämma när den ska koka vatten eller kaffe. I kaffebryggaren lägger man i bönor och fyller på med vatten i förväg. Sedan kan man med appen justera hur starkt kaffet ska bli, hur många koppar man vill brygga och när man vill ha kaffet klart – på distans.  Man kan också ställa in så att den väcker dig och frågar ”vill du ha kaffe?” och så kan du antingen svara "ja" eller så snoozar du och väljer att ta din kaffekopp senare."

Finns att köpa online. Läs mer om tekannan och kaffebryggaren på Smarters hemsida.

4. Den tänkande blomkrukan

"Det här är en pryl som man sätter i en jorden på en blomkruka. Den informerar då via en app hur växten mår, ph-värdet på jorden och om växten behöver mer vatten. Jag är själv jättedålig på det här med växter, de dör hela tiden för mig, så det är jättebra med en påminnelse när det behövs. Prylen är också till för de som verkligen gillar sina växter och vill kunna se hur de mår. Växten blir lite som en tamagotchi, för de som minns dem..."

Finns att köpa online. Läs mer om Flower power på tillverkaren Parrots hemsida.

...och här är prylarna som inte finns än – men snart:

1. Hologram i vardagen

2. Självkörande bilar

3. Exoskelett – en förlängning av den egna kroppen