Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

 

Se när Ida Björnstad skänker sin skidutrustning till Belinda Stenman, 14, från Tärnaby.

Hon fick Ida Björnstads skidutrustning

Belinda, 14: ”Jag har fått drömmen tillbaka”

Nu har Ida Björnstad skänkt bort sin skidutrustning. Och Belinda Stenman heter den lyckliga utvalda.

Publicerad 2015-03-19 | Vardagspuls

Strax efter målgången i Tjejvasan postade Vardagspuls reporter Ida Björnstad ett inlägg på Instagram som blev väldigt uppmärksammat. Det handlade om att idrotten blivit för dyr. Med anledning av det efterlyste hon någon som hade behov av hennes skidutrustning – värd ungefär 14 000 kronor (läs mer om det här).

Mailen rasade in till Ida men det var ett som stack ut och som hon fastnade särskilt mycket för: det från fjortonåriga Belinda Stenman, 14, från Tärnaby i Västerbotten.

– Hon har ett driv som jag gillar. Hon älskar skidåkning och nu får hon chansen att satsa vidare. Belinda är verkligen en tjej som förtjänar det här, säger Ida Björnstad.

Inte haft egna skidor

Belinda Stenman bor med sin pappa på en mjölkgård. Hennes pappa har svårt att lämna gården på grund av sitt arbete och hon har därför behövt hjälp av sin tränare Kajsa af Ekenstam för att ta sig till och från träningar och tävlingar. Tidigare har hon också varit tvungen att låna tränarens skidor eftersom hon inte haft några egna. Det har förändrats nu tack vare Ida Björnstad. 

– Jag var jättechockad och jätteglad. Jag grät. Jag fattade inte vad som hade hänt, säger Belinda om när hon fick reda på att hon blivit utvald.

Vad betyder det för dig att få den här utrustningen?

– Jag har fått drömmen tillbaka.

Läs Ida Björnstads brev

"Okej.... När jag gick i mål på tjejvasan och slutade på en 12.e plats över alla tusentals motionärer så ringde min pappa och sa "Förlåt Ida för att vi aldrig gav dig chansen." Anledningen till att jag aldrig fick chansen var för att vi inte hade råd! Där har ni en bitter sanning som varit verklighet för mig och många andra. Det är SVIN-dyrt att idrotta och det är långt ifrån en självklarhet för alla. Jag hade förmånen att få åka med riktigt bra utrustning under årets Vasa och jag kan inte låta bli att fundera på hur det hade varit om jag haft de förutsättningarna för 15 år sen. Så. Därför har jag nu bestämt mig för att skänka bort prylarna till någon som förtjänar att satsa vidare men inte har råd. Skidor, stavar, pjäxor, fartdräkt, överdragskläder och mössa till ett värde av 14000 kr. Frågan är bara vem? Vet ni om det finns någon "Ida" där ute? Å till sist. Jag och mina syskon har haft en helt magisk uppväxt, trots lite pengar..."