Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl väljer sina 10 favoriter bland svenska poddar Bild: Press

Hillevi Wahl: De 10 bästa poddarna att lyssna på i sommar

Har du tänkt lyssna på podcasts under ledigheten men vet inte var du ska börja? Eller behöver du lägga till någon ny i repertoaren? Vardagspuls hälsoinspiratör Hillevi Wahl guidar dig till sina guldklimpar i det stora podcast-utbudet!

Publicerad 2017-07-27 | Hillevi Wahl

Jag älskar att lyssna på poddar. Speciellt de där som får mig att skratta högt av igenkänning. Eller riktigt intressanta långa samtal med människor som faktiskt har tänkt efter lite.

En bra podcast fungerar som en riktigt bra vän. Eller en riktigt bra bok, fast utan de där pyttesmå bokstäverna som det blir allt jobbigare att läsa när man har passerat 50.

Och nu på sommaren och ledigheten så har vi äntligen tid att lyssna. På hundpromenaden, eller i hängmattan, när vi cyklar eller joggar eller i sängen på kvällen innan vi somnar.

”Lite av en poddexpert”

Eftersom jag har blivit lite av en poddexpert så får jag ofta frågan om vilka poddar jag rekommenderar. Jag har ganska höga krav. De ska vara intressanta och roliga. De medverkande får inte ha för skrikiga röster, det blir outhärdligt att lyssna på. Det måste vara bra ljudkvalitet, slammer och bank i bakgrunden går fetbort.

Men framför allt måste de få mig att känna mig lite smartare och gladare när jag har lyssnat.

Så varsågoda, alla Vardagspulsläsare, här är min tio-i-topp-lista på bästa svenska poddarna.

10 bästa svenska poddarna att lyssna på i sommar

 1. Skäringer och Mannheimer. Helt outstandning bäst på poddfronten just nu. Jag skrattar så jag gråter. Känner du inte igen dig i den här härligt mänskliga, operfekta, ärliga kvinnliga galenskapen, så vet jag inte vad det är för fel på dig.
 2. Värvet. En långkörare som bara blir bättre och bättre. Kristoffer Triumf är The Grand old Poddmaster. Kända människor öppnar sig för honom som blommor i solen. Och allt känns så på riktigt.
 3. Självklart. En ny podcast med Mia Törnblom och Christina Stielli som växer för varje avsnitt. Deras förslag på övningar man kan göra själv är helt outstanding. En podcast med känsla som sitter i länge.
 4. David Batras podd. David och någon känd gäst – eller Davids fantastiskt roliga pappa – snackar om de små nyheterna och vad som kan ligga bakom allt tokigt som händer. Skrattfest.
 5. Nyfikat med Anders och Johan från Hipp Hipp. En gäst bjuder på fika och Anders och Johan ska gissa gästens yrke. Vansinnigt roligt och lite nördigt.
 6. Sommar och Vinter i P1. De älskade sommarprogrammen. Här finns alla avsnitt, även klassiska från 60- och 70-tal. Mina favoriter i år har varit William Spets som pratade så varmt om sin mormor. Och Moa Herngren, helt briljant när hon berättade om alla ups and downs med bonusfamiljer.
 7. Nemo möter en vän. Nemo Heden pratar lite ivrigt men samtidigt ärligt med kända profiler. Han väjer inte för stora eller pinsamma frågor.
 8. Allvarligt talat P1. David Lagercrantz och Marianne Lindberg de Geer svarar på lyssnarnas frågor. En skön motvikt till vårt vanliga hetsiga jämförelseliv. Allvarligt talat-filosoferna ser igenom allt och ger en intelligent och sund grund att stå på i livet.
 9. Skriv en bestseller (eller en annan bok). Man behöver verkligen inte vara författare eller ens drömma om att bli en, för att älska den här podden. Men det underlättar. Ninni Schulman och Caroline Eriksson berättar öppenhjärtigt och skönt mänskligt om alla våndor bakom sina böcker och ger många bra praktiska tips på vägen till alla oss som älskar att skriva.
 10. Sist men inte minst vill jag tipsa om min egen podd, Ledande frågor med Hillevi Wahl. Inte för min egen skull, utan för alla de fantastiska medverkande som bjussar på sina life hacks. Som Mia Törnblom, Christina Stielli, Martina Montelius, Pamela Andersson, Frida Boisen och andra underbara, generösa människor. I höst kommer dessutom en ny säsong med samtal med unga eldsjälar som har vänt en svår start i livet till något riktigt bra.