Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Bild: Mostphotos

6 anledningar att älska påsken

Många längtar till julafton och midsommar med flera månaders framförhållning i planeringen. Men hur lättsamt och härligt är det inte med påsken? Här är sju anledningar till varför det är årets bästa högtid!

Publicerad 2018-03-26 | Vardagspuls
 1. Ledighet utan krav 
  Påsk innebär ledighet! Ett bra tillfälle att umgås I lugn o ch ro med sina nära och kära!  Koppla av på semestern                                                                                                       
 2. Opretentiösa presenter
  Äntligen ges tillfälle att ge bort något till någon du tycker om utan önskelistor eller höga förväntningar!  Kanske ett litet chokladägg att mumsa på eller en kvast med påskris att piffa upp hemmet med.                                                                
 3. Pyssel och pynt
  Nu är det okej att släppa loss med färg och fjädrar in hemmet. Till påsk är det extra roligt att pyssla! Nu är tiden då vi kan experimentera med färg, fjädrar, glitter och allt tänkbart i pyssel. Bara kreativiteten sätter gränserna!

 4. Påskkärringar som sprider glädje
  Hur gulligt är det inte när små påskkärringar knackar på dörren? Med en liten scarf på huvudet och rosiga, fräkniga kinder. Belöning till de utklädda barnen i form av en sötsak eller en liten slant samtidigt som påskkäringarna sprider glädje i hushållen!

 5. Vackert väder och ledighet                                                                  Sommartid betyder ju att vi närmar oss sommaren. Det börjar komma knoppar på träden och tussilago kämpar sig fram längs vägkanterna. Solglasögonen åker på och människor kryper ut ur sina iden för att umgås. Påsken ger oss tillfälle att umgås utomhus!

   6 äggrätter till påsk!

 6. Besök Muséer och konsthallar 
  Äntligen finns tid till att besöka museer eller utställningar som en annars missar under jobbstress eller annat som upptar ens tid. Under påsken annordnas konstrundor på många platser i landet.